24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 12 november 2016 – Volgende week zaterdag wordt het KNBSB Congres gehouden. De verenigingen worden dan ook gevraagd voor een, zoals de vlag er nu bij staat, heel slecht plan te gaan stemmen.

Dit is voor de clubs dé kans om de bond weer met de neus de goede kant op te dirigeren. Ik hoop dan ook van harte dat alle leden, bestuurders en voorzitters ook echt kennisnemen van het plan, en ook van al het commentaar dat al op dit plan geleverd is (onder andere hier en hier).

Verder hoop ik dat de afgevaardigden van de clubs die gaan stemmen vooraf binnen hun club overleggen wat hun gekozen richting moet zijn. Dit is het moment waarop de clubs een heel duidelijk signaal kunnen afgeven. Tot hier en niet verder.

Het ziet er naar uit dat voorafgaand de stemming er tijdens een ‘Voorzittersoverleg’ nog het nodige besproken gaat worden. Volgens de aankondiging van de bond zal hierbij de nadruk liggen op “de vertaling van de Grand Slam! Ambitie naar cluster niveau.”.

Voor de bond een uitgelezen kans om nog even snel te proberen alle kikkers in de kruiwagen te krijgen. Maar laat je niet bedotten. Zorg ervoor dat je achter de vooraf besproken mening van je club blijft staan.

En voor alle niet-voorzitters onder ons, zorg ervoor dat je weet wat je club gaat stemmen! Maak die keuze vooraf openbaar! Zorg ervoor dat ze niet in de verleiding gebracht kunnen worden mee te doen aan het konkelfoezen!

Konkelfoezen: samenspannen, complotteren, heulen, intrigeren, kuipen, onder één hoedje spelen, samenzweren, collaboreren, scharrelen, foefelen, knoeien, konkelen, krasselen, kletsen, kwaadspreken, roddelen, knoeien, bekokstoven, knoeierijen beramen of plegen, lasterpraatjes houden.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES