San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023

Ondanks de sterke bewoordingen van Italiaanse journalisten Arcobelli en vooral Gasperoni verleden week, kan de Italiaanse bond FIBS nu toch laten weten dat de Serie A van komend jaar zal starten met deelname van titelverdediger San Marino.

Clubvoorzitter Antolini zou zich niet kunnen bedenken na zijn terugtrekking voor het seizoen 2023, maar nu blijkt dat de soep niet zo heet wordt gegeten als opgediend. In het eerste artikel dat de Italiaanse bond aan het theater wijdt, is het weer rozengeur en maneschijn tussen de twee ex-rivalen Andrea Marcon en Alberto Antolini. Aan de Serie A van komend seizoen doen 30 clubs mee, inclusief San Marino.

In het artikel van gisteravond schrijft Marco Landi, chef communicatie en marketing van de FIBS, dat er weliswaar verschillen van inzicht bestaan tussen de clubvoorzitter en de bondsvoorzitter, maar dat zij een goede verstandhouding hebben zoals die altijd is geweest. Dit dus in tegenstelling tot de publicaties door journalisten in de week voorafgaand aan kerstmis. In dit verband werden hier al genoemd La Gazzetta dello Sport en Baseball.it, maar nog niet Il Resto del Carlino. Dat dagblad plaatste dd 22 december op zijn website citaten uit een interview met San Marino voorzitter Antolini over diens diepe verschillen van inzicht met bondsvoorzitter Marcon. Clubvoorzitter Antolini: “We hebben herhaaldelijk een rechtstreeks onderhoud met de bondsvoorzitter aangevraagd om te spreken over de herstructurering van de competitie. In november gaf de bondsvoorzitter in een vergadering in Bologna het gevoel dat er een opening daartoe bestond, maar daarna leek het weer voorbij. Vervolgens publiceerde hij een formule voor de competitie met een eerste ronde van 14 wedstrijden, waarin alles wordt beslist. Hiertegen had iedereen bezwaren onder andere over het aantal deelnemende clubs (30), dat volgens mij strijdig is, een soort anti-baseball. Toen de bondsvoorzitter zei dat we elkaar terug zouden zien in een volgende toekomst, voelde ik me voor de gek gehouden en daarom nam ik de beslissing om ons niet in te schrijven!”.

Kennelijk heeft de kerstgedachte geleid tot stil overleg achter de schermen, want op 30 december heeft de bond gemeld dat San Marino die dag zich alsnog heeft ingeschreven voor de Serie A 2023 en dat alleen Academy of Nettuno en Dragons di Castelfranco Veneto hebben afgeschreven. Het deelnemersveld bestaat nu uit Big Mat Grosseto, Cagliari, Camec Collecchio, Campidonico Torino, Ciemme Oltretorrente Parma, Codogno, Comcor-Champion Modena, Ecotherm Brescia, Farma Crocetta, Fontana Ermes Sala Baganza, Horta Godo, Hotsand Macerata, Itas Mutua Rovigo, Longbridge Bologna, Nettuno 1945, Nettuno 2, New Black Panthers Ronchi dei Legionari, OM Valpanaro Bologna, Padova, Padule, Palfinger Reggio Emilia, Parma Clima, Platform-TMC Poviglio, San Marino, Senago, Settimo Torinese, Spirulina Becagli Grosseto, Sultan Cervignano, Tecnovap Verona en UnipolSai Bologna.

Bondsvoorzitter Andrea Marcon kreeg op 30 december zijn 30 schapen weer op het droge!
L’augurio per le Festività Natalizie del Presidente Andrea Marcon