24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 21 oktober 2017 – Wat de bond dit seizoen niet op een fatsoenlijke manier heeft kunnen regelen lijkt in 2018 langs een andere weg toch te gaan gebeuren. Er zal worden gespeeld met één ‘League Ball’.

De Hoofdklasse clubs hebben hier in het Hoofdklasse Overleg het initiatief voor genomen op de manier zoals de bond dat vorig jaar ook had moeten doen.

Er is een hele trits aan leveranciers gevraagd een aanbod te doen voor het leveren van ballen aan de clubs. Er is uiteindelijk een afweging gemaakt tussen aan de ene kant de kosten en de andere kant de kwaliteit van de ballen.

De bal met de beste prijs/kwaliteitsverhouding is volgens de clubs de Covee/Diamond CD-1010NL en daarmee dus in ieder geval voor seizoen 2018 de “Official Ball” zoals op de bal te lezen is.

Hoewel de keuze voor de bal niet unaniem was hebben toch alle clubs aangegeven met deze bal te zullen gaan spelen. Uitzondering hierop is vooralsnog Storks dat heeft aangegeven een langdurige afspraak te hebben met SSK voor het spelen met hun ballen.

Daarmee is een voor SSK wel erg zure situatie ontstaan. Niet alleen zijn ze na één jaar alweer de “League Ball” kwijt, maar zullen ze als hoofdsponsor van de KNBSB ook niet in de weg willen staan voor het gebruik van één en dezelfde bal in de Nederlandse Hoofdklasse. Een situatie waar ze afgelopen seizoen ook zo’n groot voorstander van waren.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES