24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Den Burg, 28 augustus 2017 – Afgelopen donderdag maakte de bond bekend met terugwerkende kracht tot 19 juli jl. de verplichting om te spelen met de League Ball af te schaffen.

Wat de rest van Nederland al wist of begreep is nu dus ook bij de bond doorgedrongen. Onzorgvuldige en mogelijk zelfs illegale besluitvorming zorgt altijd voor ellende.

De bond schrijft hierover:

“Het besluit en de vastlegging was niet gebaseerd op objectieve kwalitatieve of technische vereisten waaraan een hoofdklassebal zou moeten voldoen. Daarmee is het besluit mogelijk in strijd met bestaande wetgeving. Dientengevolge is deze afspraak in het Reglement van Wedstrijden per 19 juli 2017 ongedaan gemaakt. Vanaf die datum is er geen sprake meer van een officiële wedstrijdbal voor de hoofdklasse.”

Dit alles neemt niet weg dat het natuurlijk jammer is dat er in de Hoofdklasse niet met één goede bal gespeeld wordt.

De bond lijkt z’n vingers er in ieder geval niet meer aan te willen branden, maar laat de weg wel vrij voor de Hoofdklasse clubs om een goede afspraak te maken.

“De KNBSB heeft met de hoofdklasse verenigingen afgesproken dat als de verenigingen in de toekomst willen overgaan tot collectieve inkoop, geen sprake zal zijn van vastlegging in een reglement.”

Maar hopelijk dus wel in een open, eerlijk en transparant proces waar iedereen kans heeft om voor de beste prijs de beste bal te leveren.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES