17 april 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 22 augustus 2017 – Er is een nieuwe Sportlinked app. Je weet wel, de app waarin het digitale wedstrijdformulier ingevuld moet worden. Als je dat niet goed doet kan je een boete krijgen en is het zelfs mogelijk dat je strafpunten aan je broek krijgt.

Dat laatste overkwam RCH en sindsdien wordt er door de verenigingen een stuk voorzichtiger omgegaan met rosters en regels en dus ook met de Sportlinked app. Laat dat dan de winst zijn die uit die ellendige situatie is gekomen.

De paniek was vanmiddag bij velen dan ook groot toen bij het opstarten van de app alle informatie compleet verdwenen was. Zelf dacht ik even te kunnen kijken wie er a.s. donderdag achter de plaat staat bij Neptunus – Pioniers, maar daarover later misschien meer.

VOOR WIE NIET VERDER WIL LEZEN, MAAR GEWOON EEN OPLOSSING WIL, ONDERAAN DE TEKST STAAT EEN LINK DIE BIJ MIJ WÉL ZORGDE VOOR SPORTLINKED-GELUK.

Na “Geen resultaten” een rode balk met “Sportlinked is vervangen door specifieke apps per sport. Zoek jouw sport in de Appstore of ga naar sportlink.nl/sportapps en krijg de directe link naar de app.“.

Prima. Ik dus naar de App Store en daar “sportlinked” ingetypt. Leuk, dat levert als zoekresultaat de Sportlinked app op die niet meer werkt én een korfbal app. Ehm… “honkbal“, ja… heel veel resultaten, maar ik kan Sportlinked niet zo snel vinden. “knbsb” dan, maar ook dat levert niet een zoekresultaat op waar ik mee verder kan.

Even terug naar de al geïnstalleerde Sportlinked app om te kijken of ik die rode balk kan reproduceren en na even uit- en aanzetten lukt het. Ik moet dus via m’n browser naar sportlink.nl/sportapps.

De eerste keer krijg ik een zogenaamde “500 fout“, er is iets mis met de server of zo, maar bij m’n tweede poging krijg ik de pagina waar ik naar op zoek ben. Ik zie een blok staan met het herkenbare App Store logo. “Download in de App Store“, dat gaat dus goed komen. Ik klik op het blok en.. hé…. dit is niet m’n App Store app, maar een webpagina van iTunes. Of ik gratis iTunes wil downloaden. Leuk, maar die heb ik al.

Daaronder ook een icoontje van van de KNBSB app. Klikken op het icoontje levert niets op, maar daaronder staat “Bekijk in iTunes“. Daar ben ik al, en daarop klikken levert nog steeds geen download op, maar ik kom nu op de algemene iTunes-pagina uit. “Download iTunes gratis” aaaah….

Dan maar even op Facebook kijken. Ik ben niet de enige met een probleem zie ik, maar er zijn ook mensen die de app wél hebben gevonden. Hij bestaat dus écht en staat kennelijk ergens in stealth-mode bij Apple op de servers.

Nog maar een keer in de App Store zoeken op “Sportlinked“. Zelfde twee resultaten, maar ik klik nu niet op “Open” zodat de al geïnstalleerde app nog een keer opent, maar ik klik op het plaatje eronder. Daar zie ik drie tabjes. “Details“, “Recensies” en “Gerelateerd“.

Eureka! Onder “Meer van Sportlinked Services” staat het icoontje van de KNBSB met daaronder “KNBSB Competitie“. Als ik daarop klik opent m’n App Store app en kom ik op de gewenste pagina uit. Ik weet niet hoe snel ik de knop “Download” moet aanklikken, maar ik heb ‘m! Gedownload!

Meteen maar even opstarten en… oeps.. inloggen… met het mailadres en het wachtwoord…. wat was dat ook alweer… eh…. ok, juist ja… Wachtwoord resetten gaat razendsnel en daarna werkt het allemaal weer prima, zo te zien.

Ik zat nog even rustig op kantoor en heb de app nu op m’n telefoon. Dit weekend kan ik weer gewoon een opstelling invoeren, denk ik. Maar er zullen straks mensen zich een ongeluk schrikken als ze net voor een wedstrijd de opstelling willen invoeren en erachter komen dat dat ineens niet meer kan in hun Sportlinked app.

Facebook werkt in dit geval ook niet echt mee want het bericht waar het meest op gereageerd wordt staat bovenaan. Het bericht dat de KNBSB een uur later op Facebook heeft gezet met de juiste links erin wordt daardoor naar onderen geduwd.

Wat de bond bezield heeft dit zonder fatsoenlijke aankondiging ineens door te voeren is me een raadsel. Die app is sinds dit seizoen serious business en zou ook zo behandeld moeten worden. Maar uiteindelijk is het een probleempje van niets, dat helaas door zal blijven etteren omdat ervoor gekozen is dit als eerste via Facebook aan te kondigen.

Hieronder de juiste links zoals ze ook in het tweede bericht van de KNBSB te vinden zijn:

Voor de App Store ga je naar: https://itunes.apple.com/nl/app/knbsb-competitie/id1272151517?mt=8

En voor Google Play naar: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dexels.sportlinked.knbsb

PS
Bij het publiceren van dit bericht liep ik ook tegen de problemen met de URL aan, maar ik besloot even te testen voordat ik het bericht via Facebook met de wereld deelde.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES