25 september 2022
  • 15:19 Coppa Italia 2022 voor Fortitudo Bologna
  • 17:13 San Marino wint Italy Series en Rimini degradeert uit Serie A
  • 17:44 “Uitstervend” Italiaans honkbal rept zich naar seizoensfinale San Marino – Parma
  • 12:39 Jubileumeditie Honkbalweek gezien vanaf de perstribune van het Pim Mulier
  • 08:49 Tjerk Smeets is de beste

Amsterdam, 17 augustus 2017 – Sinds afgelopen maandag gaan er hardnekkige geruchten over dopingschorsingen voor spelers van twee clubs die vanavond beginnen aan de play-offs. Of en wanneer hier officieel over bericht gaat worden door de clubs of door de bond weet ik niet, maar van één ‘geval’ heb ik inmiddels de bevestiging.

De beste slagman van de Nederlandse competitie van vorig seizoen, Christian Diaz van Neptunus, is namelijk geschorst voor het gebruik van doping. In een reactie geeft Diaz aan dat hij inderdaad een brief van de bond heeft gekregen waarin staat dat hij geschorst is. Hoe lang die schorsing duurt staat niet in de brief.

Het zou gaan om een probleem met verkeerde (dosering van) voedingssupplementen. Wat dat probleem exact is en hoe het allemaal zo gekomen is wordt door Diaz samen met Neptunus verder uitgezocht. Daarmee lijkt Neptunus er in ieder geval vanuit te gaan dat er door Diaz niet bewust doping is gebruikt. Zelf zegt hij in een reactie “Als ik fout ben dan zal ik zeker toegeven”.

Na de schorsing van Urving Kemp in juni is dit het tweede ‘dopinggeval’ voor Neptunus in korte tijd.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES