24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 16 oktober 2017 – Vanavond was de laatste van tien clusterbijeenkomsten waar de voorgenomen plannen voor 2018 en 2019 gepresenteerd en besproken werden.

Tijdens al deze bijeenkomsten is elke keer dezelfde presentatie getoond, dat werd door de accountmanager voor het cluster Amsterdam vandaag gemeld. Ik ben zelf bij de eerste, vijfde en nu dus tiende bijeenkomst geweest en ik heb inderdaad elke keer dezelfde slides gezien.

Dat betekent gelukkig niet dat er bij de Kolom Breedtesport niet geluisterd wordt en dat er geen voortschrijdend inzicht is. Dat werd gelukkig ook bevestigd door de twee leden uit de Kolom Breedtesport die aanwezig waren.

Twee punten die ik alvast kan verklappen:

1. De derde klasse honkbal gaat niet op tijd spelen zoals nu nog in de plannen staat. Dit lijkt door alle clusters unaniem als slecht idee bestempeld te zijn.

2. De verlenging voor de Topklasse, Eerste Klasse en Tweede Klasse in het honkbal, die blijft gewoon. Het komt te weinig voor om er een groot punt van te maken.

Met 100% zekerheid weet ik het nog niet, maar het lijken me gezien de reacties veilige aannames. Wat het definitieve voorstel wordt voor alle doelgroepen is nog even afwachten, maar het lijkt erop dat er vooral zal worden gefocust op het interessant maken van de competities en minder op het veranderen van de spelregels.

Overigens worden er nog geen beslissingen genomen voor het seizoen 2019, het voorstel voor die regels worden nu pas op 1 juli 2018 gepresenteerd.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES