29 september 2023
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023
  • 21:58 WBClassic 2023: Haarlemse Honkbalweek nr 31, maar nu in Taiwan

Amsterdam, 10 oktober 2017 – Vandaag verstuurde de bond een persbericht met als titel “KNBSB wijzigt topsport organisatie”. In dit bericht wordt aangekondigd dat Gijs Selderijk een andere functie binnen de bond gaat vervullen en dat er gezocht wordt naar een nieuwe Technisch Directeur.

Hier is voor gekozen omdat in het meerjarenbeleidsplan van de KNBSB is vastgelegd dat er meer aandacht moet zijn voor de topsportcompetities en -verenigingen. Door de successen van de nationale selecties en de uitbreiding van het aantal toernooien waar nationale (jeugd)selecties aan deelnemen alsook de uitbreiding van het programma van de Nationale Training Centra Honkbal en Softbal is het takenpakket té groot geworden om door één persoon te laten doen.

Directeur Bart Volkerijk zegt hierover “De internationale activiteiten en bijbehorende successen vragen ontzettend veel tijd en energie en dat is niet te combineren met de ambitie om extra aandacht aan de topsportcompetities en de verenigingen te geven. Door de werkzaamheden te scheiden, krijgen de topsportcompetities de aandacht die ze verdienen.

Selderijk krijgt de functie Accountmanager Topsportcompetities en projectenmanagement en er wordt gezocht naar een nieuwe Technisch Directeur. Deze wijziging werd afgelopen zaterdag tijdens de Bondsraad al aangekondigd waarbij ook gemeld werd dat de kosten die deze extra medewerker met zich meebrengt moeten worden gedekt door de bezuiniging die gerealiseerd wordt op de nieuwe huisvesting.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES