25 september 2022
  • 15:19 Coppa Italia 2022 voor Fortitudo Bologna
  • 17:13 San Marino wint Italy Series en Rimini degradeert uit Serie A
  • 17:44 “Uitstervend” Italiaans honkbal rept zich naar seizoensfinale San Marino – Parma
  • 12:39 Jubileumeditie Honkbalweek gezien vanaf de perstribune van het Pim Mulier
  • 08:49 Tjerk Smeets is de beste


Amsterdam, 9 oktober 2017 – Aan het begin van het jaar werd tijdens het KNBSB Congres al bekendgemaakt dat er een samenwerking aangegaan was met de Nederlandse Basketball Bond (NBB) op het gebied van opleidingen, verenigingsondersteuning en het secretariaat.

Die samenwerking is vanaf 1 augustus jl. wel heel erg intensief geworden, tijdelijk, omdat vanaf die datum Bart Volkerijk naast Directeur van de KNBSB ook Directeur van de NBB (a.i.) is.

Naast met de NBB werkt de KNBSB ook al samen met een aantal andere bonden die ook gevestigd zijn in Het Huis van de Sport in Nieuwegein. Het huurcontract van het Huis van de Sport is echter vorig jaar opgezegd, en de bond was al een tijd in gesprek met een aantal andere bonden om op een andere plek een nieuw samenwerkingsverband aan te gaan.

Die kogel is nu door de kerk en op 17 november verhuist de KNBSB naar een kantoor aan de Kelvinbaan op een steenworp afstand van Het Huis van de Sport. Daar gaat de honk- en softbalbond samenwerken met deĀ basketballbond, de tafeltennisbond, de jeu de boulesbond, de cricketbond, de badmintonbond en de schermbond.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES