17 april 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 22 oktober 2017 – Afgelopen week maakte de KNBSB bekend dat de Academies in 2018 niet de zondag maar de zaterdag als vaste speeldag krijgen.

Tijdens de clusterbijeenkomsten van de afgelopen weken bleek dat er nogal wat commentaar was op de keuze voor de zondag. Met name voor de junioren van de Academies zou die keuze slecht uitpakken omdat deze groep veelal z’n wedstrijden bij de clubs in de 1ste Klasse moet gaan spelen en daar juist vaak zondag de vaste speeldag is.

In de brief aan de verenigingen staat verder “Voor de aspiranten ziet men graag dat spelers op zaterdag voor de ‘Instructional League’ hebben gespeeld, om daarna te weten hoe ze een speler kunnen belasten tijdens de wedstrijd bij de vereniging. Dit geldt met name voor de werpers.“.

Met dit argument lijkt het erop dat de Academies eerste keus hebben op het gebruik van werpers en dat de clubs het moeten doen met de innings/ballen die eventueel nog overblijven. De andere kant van die medaille is dat de werpers die niet bij een Acadmie spelen dus ook niet bang hoeven te zijn dat ze niet aan gooien toekomen.

Hoe er verder met contributie, lidmaatschap, kledinghuur etc. omgegaan zal worden is vooral een zaak die onderling geregeld moet worden. De bond heeft hier geen regel of afspraak voor bedacht zodat de (ouders van) spelers, clubs en Academies de beste oplossing voor hun situatie kunnen bedenken.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES