17 april 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

5 augustus 2020 – Vanmorgen heeft de Italiaanse bond FIBS bekend gemaakt dat zes wedstrijden, die deze week in de Serie A1 zouden worden gespeeld, afgelast zijn wegens de positieve uitslag van een coronatest. Deze werd uitgevoerd bij de serie van drie wedstrijden tussen Macerata en Parma en leverde een positieve ractie op bij een speler van Macerata.

Daarom besloot het bondsbestuur onder leiding van voorzitter Andrea Marcon om de wedstrijden van Macerata deze week af te gelasten. Dezelfde maatregel treft ook de serie van Parma deze week, maar geldt voorlopig voor de wedstrijd van vanavond. Indien nadere testen bij Parma op tijd alleen negatieve uitslagen vertonen, kunnen de wedstrijden in het weekend misschien alsnog doorgaan.

Vorige week speelden Macerata Angels en Parma Angels drie maal tegen elkaar. Woensdagavond won Macerata tot grote verrassing van het op papier sterker zijnde Parma met 8-4. Zaterdagmiddag in Parma werd het een benauwde overwinning voor de thuisploeg (6-5) en pas in de avond lukte het Parma met allure te winnen: 10-2. Bij de medische testen op zaterdag in Parma werd een van de bezoekende spelers op een besmetting bevonden. De uitslag daarvan zal gisteren op het bondsbureau in Rome ontvangen zijn en vanmorgen volgde de publicatie op de website van de FIBS. Ongetwijfeld is de club Parma Clima nu druk bezig spelers en coaches te onderwerpen aan een test, die hopelijk opluchting in de gelederen zal brengen. Alsdan kan daarna toch gespeeld worden tegen Godo Knights.

In ieder geval ligt de serie van drie wedstrijden eruit voor de getroffen club Hotsand Macerata. Oorspronkelijk zou vanavond en zaterdag aangetreden worden tegen Collecchio. De twee dit jaar debuterende clubs staan met een winstpercentage van .167 (2-10) na 12 wedstrijden samen op de onderste plaatsen van de tussenstand van de Serie A1. Daarboven staan Godo met .250 en Parma met .500 als middenmoters. De enige wedstrijd, die vanavond wel door gaat is die tussen de twee topploegen Bologna (1.000) en San Marino (.917). Die ontmoeting vindt om 20.00 uur plaats in het Gianni Falchi stadion van Bologna. In het weekend komen de twee clubs elkaar tegen op vrijdagavond in San Marino en zaterdagavond terug in Bologna, steeds om 20.00 uur.

De consternatie in Parma over geteste spelers neemt vandaag nog toe, doordat de bond ook gepubliceerd heeft dat hun catcher Alessandro Deotto geschorst is vanwege de positieve uitslag op een antidoping test. Dit is de uitspraak van het Nationale Antidoping Tribunaal van Italie gedateerd 5 augustus 2020.

Alessandro Deotto (Parma Clima)

Pim van Nes

RELATED ARTICLES