24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 4 november 2016 – De besluiten van de bond zijn onbegrijpelijk en ondoorgrondelijk. De communicatie is te slecht, te laat of ontbreekt gewoon helemaal. Het beleid moet echt anders want op deze manier hebben we over 10 jaar geen honkbal meer in Nederland.

Ik schrijf het op, inmiddels niet meer zo verbaasd, geïllustreerd met elke keer weer een nieuwe aanleiding. 9innings.nl heeft daardoor inmiddels duizenden bezoekers per maand die samen tienduizenden pagina’s consumeren.

Veel mensen zoeken de site met enige regelmaat zelf op, maar verreweg de meeste bezoekers komen via Facebook waar de stukjes van 9innings.nl op verschillende pagina’s gedeeld worden.

Ik hoop dat al die mensen die op Facebook reageren en het wel of niet met me eens zijn, ook morgen naar Nieuwegein gaan om bij het Doelgroepenoverleg te praten mét de bond in plaats van alleen over de bond. En als ze dat niet doen, omdat ze geen functie hebben bij de vereniging waar ze lid van zijn, dat ze dan hun bestuurders geattendeerd hebben op deze mogelijkheid vooraf mee te praten in plaats van achteraf te zeuren en te klagen.

Ik weet dat er bij HCAW, mijn club, diverse coaches contact met elkaar hebben in een Whatsapp groep om ervaringen uit te wisselen die morgen in Nieuwegein gedeeld kunnen worden. Ik hoop dat soortgelijke initiatieven bij andere clubs zorgen voor veel mensen die morgen mee gaan praten.

Mocht dat nu niet lukken, mocht je daar niet over nagedacht hebben, maar je maakt je wél zorgen over de toekomst van het honkbal in Nederland, zorg dan dat je je bestuurders informeert over het bestaan van het KNBSB Congres dat op 19 november in NH Hotel Schiphol Airport gehouden wordt.

Alle clubs zijn uitgenodigd via de mail, maar de ervaring leert dat lang niet alle clubs de moeite nemen om te gaan. Schandalig eigenlijk als je ziet in welke staat het Nederlandse honkbal verkeert én verrassend als je ziet hoeveel er gezeurd, gezeken en geklaagd wordt op Facebook.

Op de agenda staat in ieder geval het Beleidsplan 2017+ dat goedgekeurd of afgekeurd kan worden. Dat lijkt me toch wel belangrijk voor de toekomst van onze sport(en)?! Het plan dat ter goedkeuring wordt aangeboden kun je hier vinden.

Motiveer en stimuleer je bestuurders dus zich in te schrijven. Dat kan hier. En als ze niet willen of kunnen, vraag om de machtiging die ze ook hebben ontvangen en ga dan zelf!

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES