24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 4 november 2016 – De bond maakt er de laatste tijd op nogal wat punten een potje van. Daar zijn in ieder geval een hoop mensen het over eens. Het is dan ook niet zo gek dat alles dat de bond doet onder een vergrootglas ligt.

Zo ook het tripje naar Japan dat overmorgen begint. Wat is het nut van deze trip? Heeft dit oefenen wel zin als er geoefend wordt met spelers die volgend jaar maart toch niet meedoen met de World Baseball Classic? Is het nu echt nodig dat er 11 begeleiders mee gaan? Moeten die bobo’s ook echt mee?

Allemaal legitieme vragen met, voor veel mensen, een andere vraag als basis: Wie gaat dit allemaal betalen? Kan dat niet een tandje minder en/of kunnen we dat geld niet beter gebruiken voor het honk- en softbal in Nederland?

Op de laatste vraag is het antwoord “Nee, we kunnen dat geld nergens anders aan uitgeven” want het antwoord op de vraag wie het gaat betalen is “de NPB”. (Nippon Professional Baseball)

Je hoopt dat het zo is, denkt eigenlijk van niet, maar ik ben blij dat de bond nu op KNBSB.nl bekend heeft gemaakt dat de rekening van de trip wordt opgepikt door de NPB.

We mogen ons best druk maken over een aantal dingen, maar gelukkig hoeven we dus niet altijd rekening te houden met het worst case scenario.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES