Overgangsklasse nu ook een puinhoop

Amsterdam, 3 november 2016 – Het begon deze week bij het Hoofdklasse team van Kinheim, maar het ziet er naar uit dat de ellende in de Kolom Topsport nog even aanhoudt.

De competitieopzet zag er zo veelbelovend uit. Zestien teams die na een normale competitie in drie poules gaan uitmaken wie er kampioen wordt en wie er gaat degraderen. Maar met hoeveel teams de competitie nu van start gaat is onduidelijk.

Wel is duidelijk dat Double Stars zich uit de Overgangsklasse heeft teruggetrokken. Daarvoor in de plaats is dan nu toch weer Neptunus II, de voormalige Rookies, gekomen die alsnog een aanvraag hebben gedaan. De coach en een aantal spelers van Double Stars heeft overschrijving aangevraagd naar Eerste Klasser Alcmaria, maar of dat allemaal op tijd is geweest weet ik niet.

Intussen zijn er ook alweer wat twijfels over Kinheim en in hoeverre de spelers van hun voormalige Rookie team bereid zijn in de Overgangsklasse uit te komen.

Vandaag heeft de bond alle Overgangsklasse clubs uitgenodigd om het op 22 november te gaan hebben over de Speelkalender 2017. De vraag is dus of die speelkalender dan al tussen het groot vuil is terug te vinden, of dat er nog daadwerkelijk 16 teams zijn om de planning in te vullen.

A.s. zaterdag zijn in allerijl de Hoofdklasse verenigingen uitgenodigd op het Bondsbureau in Nieuwegein om over de nieuw ontstane situatie, zonder Kinheim, te praten.

Je zou denken dat nu de hele topsport in de fik staat de bobo’s hun verantwoordelijkheid zouden nemen, maar niets van dat alles. Ze gaan volgende week gewoon in grote getale, mét aanhang naar Japan, om twee oefenwedstrijden te kijken. Of betaalt de NPB ook voor al die begeleiders, bobo’s én aanhang?