24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 14 augustus 2016 – Het eerste weekend in de play-downs is achter de rug. HCAW is door de sweep op DSS al zeker van lijfsbehoud, en Twins heeft goede zaken gedaan door twee keer van UVV te winnen.

Door de gekozen competitieopzet en de resultaten van dit weekend zijn de verschillen die in de reguliere competitie al zijn ontstaan in punten uitvergroot. Theoretisch gezien zou Twins er nog uit kunnen vliegen, maar realistischer is het om aan te nemen dat het zal gaan tussen DSS en UVV.

In de Rookie-League ziet de stand er behoorlijk anders uit. De top 4 uit de Hoofdklasse moet het daar doen met de onderste vier plekken. De bovenste plekken in de Rookie League worden bezet door HCAW, DSS en Twins. Juist ja, slechts zeven ploegen, geen UVV.

Dat UVV tegen de afspraken in dit jaar geen Rookie team heeft geleverd is op deze site uitgebreid besproken. De andere Hoofdklasse clubs hebben daar uiteindelijk mee ingestemd, maar blij werden ze er niet van.

Uit de reacties bleek zelfs dat de andere clubs behoorlijk kwaad waren op UVV. Zij hebben namelijk wél geld gestoken in de Rookies en dat dus niet gestoken in een Amerikaanse werper voor hun Eerste. De vraag is nu hoe kwaad waren ze? En wat is daar nu nog van over?

Die vraag is met de huidige stand in de play-downs behoorlijk actueel geworden. Natuurlijk zal HCAW z’n sportieve plicht moeten doen, die is eenvoudig. Als ze nog kwaad zijn op UVV dan zullen ze na DSS komend weekend ook UVV proberen te vegen.

Twins zal donderdag in ieder geval z’n best doen tegen DSS, maar als ze nog echt kwaad zijn zullen ze DSS niet willen sweepen. Als dat voorkomen wordt dan heeft DSS in het laatste weekend nog kans om UVV te verbannen naar de degradatie-series tegen Storks of Orioles.

UVV heeft zichzelf in ieder geval een enorme dienst bewezen door vandaag in de laatste inning de winst voor de poorten van de hel weg te slepen. En wat er ook komend weekend gebeurt, ze hebben het laatste weekend alles nog in eigen hand.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES