Wie (her)kent deze spelers? Deel 3 – Sparta & PSV

Amsterdam, 4 juni 2020 – In deze derde aflevering van “Wie (her)kent deze spelers” een duo-oproep. Het plan was eerst om een ‘historie met voetbal’ versie te maken, maar uiteindelijk hebben wel héél veel honkbalclubs een historie waar ook voetbal een belangrijke rol speelde. De lijst met clubs zónder voetbalhistorie is waarschijnlijk korter.

Vandaag licht ik de foto’s van Sparta en PSV die op de site van de Dutch Senior Baseball en Softball League staan er uit. Dus niet omdat het óók twee voetbalclubs zijn, maar elk om een andere reden.

Sparta moest vandaag wel aan bod komen omdat er deze week heel wat nieuwe, maar hele oude foto’s van Sparta op dsbsl.nl zijn verschenen (Foto’s ‘verschijnen’ overigens nooit zomaar, en ook deze foto’s komen gewoon ergens vandaan. Dat ‘ergens’ is in dit geval Het Soft- en Honkbalmuseum van het Noorden). Er is zelfs een speciale pagina voor aangemaakt waar 11 foto’s op zijn terug te vinden. De oudste waarvan het jaartal bekend is dateert uit 1964. Hieronder, gebaseerd op de kleur, de waarschijnlijk meest recente foto.

(tekst gaat door onder foto)

Voor deze én voor alle andere foto’s stellen we de vraag: Wie (her)kent deze spelers? Maar ook zoeken we dus nog naar acht jaartallen. En als je meer, betere of andere teamfoto’s hebt dan kun je ze hier heel eenvoudig uploaden.

De foto van PSV uit 2008 komt aan bod omdat dit één van de minst oude foto’s betreft waar nog helemaal geen namen bij te vinden zijn. Dat moet voor de kenners uit Eindhoven toch geen probleem zijn? En als jullie dan toch bezig zijn, zorg dan even voor een foto met een betere resolutie. In 2008 kon dat best al! En als jullie bij het zoeken naar die foto tegen andere teamfoto’s uit andere jaartallen aanlopen. Ook gewoon hier insturen!

Maar begin hier eerst maar met de namen van deze achttien mannen. Staand en hurkend van links naar rechts a.u.b.. Alvast bedankt!