24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 21 mei 2020, Hemelvaart – Het was natuurlijk een prachtige dag vandaag. Lekker weer voor het strand, besloot ‘gewoon’ de helft van Nederland. Maar peentjes zwetend in mijn achtertuin dacht ik ‘lekker weer voor een honkbalwedstrijd’.

Dat denk ik de laatste tijd eigenlijk elke dag dat het niet regent, dus misschien is er iets anders aan de hand. Maar goed, honkbal on my mind dus. Het mailtje van Laurens-Jan Derijks dat vanochtend net iets voor half negen m’n mailbox inviel was in ieder geval de meest directe aanleiding.

Laurens-Jan is de oprichter van de Dutch Senior Baseball & Softball League (DSBSL). Dit is waarschijnlijk de enige league in Nederland waarin geen wedstrijden worden gespeeld, maar voor het misschien ooit zover komt heeft de DSBSL eerst nog een paar andere ambities.

Deze ambities en hoe het allemaal zo gekomen is vind je hier, maar ik wil me hier op 9innings.nl even focussen op het meest recente initiatief waar Laurens-Jan me vanochtend dus over mailde. Dit initiatief is tweeledig:

  1. Zoveel mogelijk teamfoto’s verzamelen, met als aanvullend criterium dan het moet gaan om het Nederlands team, Hoofdklasse, Overgangsklasse, Topklasse of de 1e Klasse
  2. Ook alle jaartallen en namen bij de foto’s compleet krijgen. En de namen dan het liefst ook in de juiste volgorde (wie staat/zit/ligt/hangt waar)

Laurens-Jan z’n hulpvraag betrof specifiek HCAW, en daar trap ik dan ook vandaag mee af, maar ik heb met hem afgesproken dat we elke week een club of één enkele teamfoto in het zonnetje gaan zetten.

De foto bovenaan dit stukje dateert uit 1989 en staat dus al op dsbsl.nl, maar nog helemaal zonder namen! Herken je jezelf en je teamgenoten? Of ben je familie of gewoon honkbalfan? Op deze pagina kun je op een formulier de namen achterlaten.

En als je dan 1989 gedaan hebt dan zijn de volgende foto’s een makkie, toch? Want ook de foto’s uit 1990, 1991 én 1992 staan nog naamloos op de site. Je vindt alle HCAW-foto’s, met en zonder namen, overigens hier.

Het overzicht met alle teamfoto’s is sowieso leuk om te bekijken. Wat een historie! Bijvoorbeeld Ajax (honkbal dus) uit 1948 en 1970, Feijenoord van toen de wereld nog zwart-wit was en Helmond uit 1954. En dan natuurlijk ook een hele batterij Kinheim-foto’s en ook de vorige bewoners van het Pim Mulier, de Haarlem Nicols zijn maar liefst met 20 foto’s terug te vinden.

Wil je zelf een foto toevoegen van een Nederlands team, een team uit de Hoofdklasse, Overgangsklasse, Topklasse of de 1e Klasse, dan ga je naar deze pagina. Als je een foto hebt gezien waar je de namen van kent en/of het jaartal, dan ga je hierheen.

Bedankt alvast voor alle hulp. En het delen van deze oproep wordt natuurlijk zeer gewaardeerd!


v.l.n.r……..

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES