25 september 2022
  • 15:19 Coppa Italia 2022 voor Fortitudo Bologna
  • 17:13 San Marino wint Italy Series en Rimini degradeert uit Serie A
  • 17:44 “Uitstervend” Italiaans honkbal rept zich naar seizoensfinale San Marino – Parma
  • 12:39 Jubileumeditie Honkbalweek gezien vanaf de perstribune van het Pim Mulier
  • 08:49 Tjerk Smeets is de beste

Amsterdam, 31 oktober 2016 – Eerder vandaag werd bekend dat Kinheim zich uit de Hoofdklasse wilde terugtrekken. Na de spelersexodus en de geruchten die volgden was dat één van de mogelijke scenario’s.

Uit een e-mail die vanavond naar alle leden van Kinheim gestuurd is blijkt dat de KNBSB ingestemd zou hebben met dat verzoek.

Kinheim slaat een nieuwe weg in

Na jaren te hebben meegedraaid op het hoogste niveau in de Nederlandse honkbalcompetitie slaat Kinheim een nieuwe weg in. In de afgelopen maanden zijn daartoe bestuurlijke veranderingen ingevoerd. Zo is de scheiding tussen Kinheim breedtesport en Kinheim Top ongedaan gemaakt en is het bestuur van Honk- en Softbalvereniging Kinheim, kortweg HSK, nu verantwoordelijk voor het beleid voor zowel de breedte- als de topsport.

Door de exodus van spelers is het formeren van een hoofdklassewaardig eerste team onmogelijk geworden, daarom heeft het bestuur bij de KNBSB een verzoek ingediend om in 2017 in plaats van in de Hoofdklasse in de Overgangsklasse te mogen uitkomen. Vandaag heeft de KNBSB het verzoek van Kinheim ingewilligd.

Het voormalige Kinheim Rookie team, aangevuld met spelers van de Baseball Academy Kennemerland, zal de plek in de Overgangsklasse gaan innemen en de komende jaren de basis gaan vormen voor een hoofdklassewaardig team.
De Vrienden van Kinheim blijft bestaan en zal door haar inbreng bijdragen aan een financieel gezond HSK voor nu en de komende jaren.

Bestuur Honk- en Softbalvereniging Kinheim

Mooi voor Kinheim, misschien het beste resultaat dat er voor ze in zit, maar het is curieus dat de andere Hoofdklasse clubs hier niet bij betrokken, of in ieder geval over geïnformeerd zijn.

De vraag is dan ook of dit besluit zomaar door de KNBSB genomen kan worden, of dat dit het zoveelste voorbeeld wordt van een dossier waar de bond zich in verslikt. Dat de communicatie weer faalt staat in ieder geval als een paal boven water.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES