24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 13 maart 2021 – Dat mensen verschillend tegen de gevaren van Corona aankijken is inmiddels wel bekend. Dat geldt voor Nederland, maar over de hele wereld zijn de verschillen groot. En dat is ook goed zichtbaar in het honkbal.

Eerder deze week werd duidelijk hoe de Hoofdklasse dit jaar kan gaan spelen. Dat er überhaupt gespeeld kan gaan worden is al een overwinning, over of er ook publiek kan komen kijken hoeven we het met de huidige coronamaatregelen in Nederland nog maar even niet te hebben.

In Italië is net een code rood afgekondigd en de kans is groot dat dit ook gevolgen gaat hebben voor de competitie in de Serie A. Volgende week zal daar verder over vergaderd worden.

Aan de andere kant van de plas, in Texas, doen ze dat heel anders. Hoe anders volgt zo, maar eerst even de coronacijfers.

Volgens de website worldometer.com waar alle coronacijfers van de wereld worden verzameld en waar ook de cijfers van de VS per staat zijn te bekijken heeft Texas vandaag de dubieuze eer om met 231 doden bovenaan de lijst van staten te staan. Californië volgt op gepaste afstand met 161 doden. Texas en Californië hebben respectievelijk 29 miljoen en 39 inwoners dus je kan concluderen dat het in Texas relatief nog een stukje erger is dan in Californië. Het totaal aantal doden ligt in Texas met ruim 46.000 en in Californië is dat ruim 55.000. Alleen de staat New York heeft met 19 miljoen inwoners en ruim 49.000 doden slechtere cijfers, al waren daar vandaag ‘maar’ 63 doden te betreuren.

In Texas dus heeft de Republikeinse Gouverneur Gregg Abbott deze week aangekondigd dat bedrijven weer 100% open mogen. Voor de Texas Rangers houdt dat in dat het stadion ook voor 100% gevuld mag gaan worden met fans. Dat betekent dat op Opening Day op 5 april er 40.518 fans in het stadion aanwezig mogen zijn. Ze moeten dan wel een mondkapje dragen, tenzij ze aan het eten en drinken zijn natuurlijk, en iedereen die weleens in een MLB-stadion geweest is weet het, er wordt wat af gegeten en gedronken! De President van de Rangers zegt hierover “We’re fully confident that we can do this is in a responsible and safe way.”, Gezien het speciaal voor deze gelegenheid, sommige mensen zouden zeggen super spread event, gemaakte MLB-logo lijkt niet iedereen gerust te zijn op een goede afloop.

De Houston Astros, dat andere MLB-team uit Texas heeft nog niet besloten wat ze gaan doen met het publiek. Maar zonder publiek wordt dat slaan tegen de prullenbakken wel heel erg opzichtig, dus daar zullen uiteindelijk ook wel de nodige fans toegelaten worden.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES