Team Rotterdam gaat EK Little League in Italië spelen

Amsterdam, 17 juni 2022 – De bezoekers van deze site zijn Italiaans nieuws inmiddels wel gewend, maar deze keer is Italië slechts het podium en gaat dit stukje wel degelijk over oer-Hollands honkbal. Zuid-Hollands honkbal om precies te zijn.

Want op 6 juni jl. werd Team Rotterdam in de Junior Little League ongeslagen Nederlands Kampioen. In het door regen geteisterde driedaagse toernooi in Hoofddorp konden wel alle wedstrijden gespeeld én uitgespeeld worden. In de finale versloeg Team Rotterdam het team van Brabant United met 4-3 waardoor de Rotterdammers volgende week een plekje op het EK in Modena in Italië wisten veilig te stellen.

In Team Rotterdam spelen vier spelers van Euro Stars, één van Neptunus en acht van Unicorns. Hoofdcoach van het team is Brendan Bisschop die na 15 jaar Neptunus dit seizoen bij Euro Stars aan de slag is gegaan. Ook voor de spelers van Unicorns is Brendan geen onbekende omdat hij deze jongens allemaal bij de pupillen van Neptunus heeft getraind. Dat de spelers hem en hij de spelers goed kent is bij dit soort samengestelde teams natuurlijk absoluut een groot voordeel.

Team Rotterdam gaat dus Nederland vertegenwoordigen op het EK in Modena, maar de kosten voor deze trip kunnen niet worden opgebracht door de KNBSB. Daarom is er een crowdfundactie gestart om het bedrag van € 9.500,- dat ongeveer nodig is bij elkaar te krijgen. Met nog iets meer dan een week te gaan staat de teller nu (17 juni, 14:40u) op € 6.757,-. Er is dus nog iets meer dan € 3.000,- nodig om het team zorgeloos richting Italië te kunnen laten afreizen. Je kunt hier een donatie doen.

Niet alleen financieel is deelnemen aan het EK een hele uitdaging ook administratief wordt er nogal wat gevraagd aan de teams. De organisatie vraagt bijvoorbeeld naar medische verklaringen van alle spelers, wil weten waar ze op school zitten en nog een hele waslijst met vragen en documenten. Voor Team Rotterdam is daar een groep ouders hard mee aan de slag, en voor hen zal het wel goed komen, maar of dat voor de vertegenwoordigers uit de andere landen ook geldt is nog maar de vraag. Dat is dan ook de reden dat het nog niet duidelijk is of het EK met zes of met acht teams gespeeld gaat worden.

Volgens Bisschop zijn Italië en Tsjechië favoriet om Europees Kampioen te worden. De Italianen zijn altijd goed en deze keer er extra op gebrand om in eigen huis kampioen te worden. De Tsjechen zij ook al lang behoorlijk aan de weg aan het timmeren, en technisch, maar vooral ook fysiek erg sterk.

Maar Team Rotterdam zal natuurlijk de Nederlandse eer hoog proberen te houden en zich niet bij voorbaat gewonnen geven!