Schorsingen KNBSB, geen touw aan vast te knopen

Amsterdam, 24 juni 2016 – Vandaag ontving ik m’n eerste rechtstreeks aan mij verzonden persbericht van de KNBSB. Ik had er zelf om gevraagd, dat dan weer wel, maar ik sta op de lijst! Jippie!

Helaas stond er voor de honkballiefhebber niets nieuws in het persbericht. Xander Bogaerts gaat goed, Kenley Jansen heeft een saves-record en de MLB spelers met een Nederlands paspoort komen niet naar de Honkbalweek of de EK (wie had dat verwacht?). Het persbericht bleek dus meer een goed-nieuwsbrief, ook leuk.

Wel een gemiste kans, want volgens mij was er deze week echt wél wat te melden. Het foutje in de notulen van 31 maart had misschien een plaatsje kunnen krijgen, desnoods helemaal onderin, als voetnoot. Iets als “O ja, de Rookie League is toch nog niet afgeschaft. Later meer.”.

Maar wat zeker een plek had moeten krijgen was het bericht over de schorsing van Rien Vernooij. Nu hebben we vanochtend in het AD moeten lezen dat hij niet een jaar geschorst is, maar slechts 23 wedstrijden. Daarvan zijn er nu al 8 gespeeld waardoor hij nog eh, dertien, eh, veertien, eh, hééé, dat is bijzonder nog vijftien wedstrijden geschorst is. Nou ja zeg, dat is toevallig, precies tot aan de play-offs!?!

Honkbal krijgt in Nederland in de landelijke media niet al teveel aandacht, maar deze lange schorsing was wel op heel veel plekken opgepikt. Als dat nu toch anders wordt lijkt me dat wel een persberichtje naar de media waard. Maar zelfs op de KNBSB-site heb ik hier niets over kunnen terugvinden. Ik sluit overigens niet uit dat ik er in dat doolhof overheen gekeken heb.

Maar misschien is het ook maar beter ook dat er niet gecommuniceerd wordt over schorsingen. Want tijdens mijn zoektocht op de site van de KNBSB kwam ik wel twee nieuwe schorsingen tegen. Twee keer zeven wedstrijden. De uitleg bij het aantal wedstrijden is:

Gelet is op de ernst van de wanordelijkheden, het toegebracht letsel en het gebruik van de honkbalknuppel om dit letsel toe te brengen”

WTF!!!! Letsel, gebruik van de honkbalknuppel? Vernooij zal eerder vandaag dan misschien blij geweest zijn met slechts 23 wedstrijden en 27 wedstrijden voorwaardelijk, maar als hij dit stukje leest, en ziet dat je voor het meppen van je tegenstander met een knuppel maar 7 wedstrijden krijgt, dan gaat ie waarschijnlijk nóg een keer in beroep!

PS
Beste afdeling Communicatie van de KNBSB. Ik ben aangemeld voor de goed-nieuwsbrief en deze blijf ik graag ontvangen, maar als er ook slecht-nieuwsbrieven zijn, en/of échte persberichten ontvang ik die ook graag natuurlijk!