25 juni 2022
  • 08:15 Mike Piazza bouwt zijn Azzurri op naar de Haarlemse Honkbalweek
  • 14:54 Team Rotterdam gaat EK Little League in Italië spelen
  • 00:23 Italiaanse deelnemers Europa Cup bewapend voor vijfdaagse in Bonn
  • 23:52 Azzurri oefenen tegen kampioensclub met oog op Honkbalweek Haarlem
  • 17:42 Azzurri breiden selectie uit onderweg naar Honkbalweek Haarlem

Amsterdam, 7 augustus 2020 – Honkballers zijn niet immuun voor Corona, dus het is vast niet de eerste club in Nederland waarvan spelers besmet zijn geraakt, maar Pioniers is wel de eerste Overgangsklasse én Hoofdklasse club die hier tijdens de net opgestarte competities mee te maken krijgt.

De oplettende toeschouwer kon gisteren aan de startopstelling van Pioniers in de Hoofdklasse-wedstrijd tegen Storks al zien dat er iets loos was, één speler die de eerste zes wedstrijden wél gespeeld had ontbrak. Oorzaak: Corona. Deze speler was overigens niet zelf positief getest, maar die positieve test werd wél afgenomen bij een speler van het Overgangsklasse-team van Pioniers. Waar de speler van Pioniers 2 het virus heeft opgelopen is onbekend. Omdat de Hoofdklasse-speler veel contact heeft gehad met de Overgangsklasse-speler moest hij gisteren als voorzorgsmaatregel al thuisblijven. Pioniers heeft dit inmiddels ook bevestigd. (en nu ook een bericht op de site geplaatst)

Kinheim/DSS 2, de tegenstander van Pioniers 2 van afgelopen weekend is ook op de hoogte gesteld en gevraagd extra alert te zijn. Voor komend weekend zullen de wedstrijden van Pioniers 2 tegen Twins 2 in de Overgangsklasse afgelast worden. Omdat er snel en adequaat is ingegrepen heeft dit eerste Corona-geval in de topsport honkbal vooralsnog geen gevolgen voor het programma van de Hoofdklasse.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES