17 april 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

7 augustus 2020 – Op dinsdag 14 juli jongstleden werd Alessandro Vaglio in Bologna een antidopingtest afgenomen en dat was een dag voor de eerste van drie wedstrijden die week tussen zijn club Fortitudo en Hotsand Macerata.

Vandaag publiceerde de Italiaanse bond FIBS de uitspraak dd 7 augustus 2020 van het Nationaal Antidoping Tribunaal, zijnde een voorlopige schorsing wegens aangetroffen metabolieten van stanozolol. Dat is volgens naslagwerk een synthetische anabole steroide. Alessandro Vaglio is bekend als de 31-jarige tweedehonkman en aanvoerder van Fortitudo Bologna, alsmede van de nationale honkbalploeg van Italie.   

Woensdagavond speelde Vaglio nog met zijn club mee in de thuiswedstrijd tegen runner-up San Marino. Na afloop van de met 4-6 verloren wedstrijd staat hij op een slaggemiddelde van .475 mede dankzij zijn twee singles uit 4 beurten die avond. Dat is het beste gemiddelde van zijn ploeg, waarin verder uitblinken de Italiaan Riccardo Bertossi .469 en de Nederlander Ray-Patrick Didder .458. De tweede wedstrijd tussen de twee koplopers begint op het moment dat ik dit schrijf in het stadion Serravalle van San Marino. In de voorbeschouwing zijn de twee schorsingen door het antidopingtribunaal deze week (zie ook Deotto van Parma) het gesprek van de dag.

Vaglio (*1989 in Montefiascone) begon als junior bij Rams Viterbo (2004-2008) in Serie B, daarna speelde hij in 2009 met Arezzo in Serie A2 en bij Grosseto debuteerde hij in Serie A1. Na 2 seizoenen aan de westkust ging hij in 2012 over naar Bologna, zijn huidige club dus. Aan het eind van het seizoen 2017 kreeg hij de aanvoerdersband overgedragen van de met pensioen gaande Claudio Liverziani. Opmerkelijk genoeg, want ook deze speler werd in de laatste jaren van zijn succesvolle loopbaan voor twee jaar geschorst door het Antidopingtribunaal van Italie. Sinds 2010 maakt Vaglio ook deel uit van de Azzurri, de nationale selectie van keuzeheren Marco Mazzieri, Gilberto Gerali en Mike Piazza. In 2015 keerde hij dol enthousiast in Bologna terug van de unieke ervaring MET Nederlandse spelers te hebben gestreden tegen de Samurai van Japan in het Tokyo Dome.

Alessandro Vaglio

 

Pim van Nes

RELATED ARTICLES