24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 8 augustus 2020 – Hoofddorp Pioniers heeft er vandaag zelf voor gekozen de wedstrijden dit weekend die gepland stonden in de Hoofdklasse niet te gaan spelen.

Deze beslissing volgt na de positieve Corona-test in het Overgangsklasse team. De betreffende speler heeft veel contact gehad met in ieder geval één speler uit het Hoofdklasse team. Deze speler was donderdag al niet bij het team, maar General Managers Roger Kops en Mark Duursma kiezen nu het zekere voor het onzekere.

Een aantal spelers én ouders voelden zich ook al niet helemaal comfortabel met de situatie. Volgens de verklaring op de Facebookpagina van Pioniers zijn er ook nieuwe klachten opgedoken bij spelers. Het team is vanochtend geïnformeerd, een aantal van hen was al op de club.

[UPDATE: er is één speler van het Hoofdklasse-team die ook klachten heeft en zich zal/heeft laten testen. Tot de uitslag van die test bekend is mogen de spelers dus sowieso niet bij elkaar komen]

Kops verbaast zich over het feit dat de GGD alleen maar wil testen bij Corona-verschijnselen. Omdat er geen spelers zijn die deze verschijnselen vertonen kon er dus ook niet getest worden.

Na overleg met Duursma en de fysiotherapeut van het team is nu besloten niet alleen dit weekend niet te spelen, maar ook a.s. dinsdag niet te trainen.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES