24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 2 augustus 2017 – “Stand van zaken ongeldig verklaarde Honkbal Overgangsklasse-wedstrijd”, dat is het onderwerp van het mailtje dat ik net van verschillende mensen doorgestuurd kreeg (graag blijven doen!). Spannend!

Nou ja, al snel werd duidelijk dat het helemaal nog niet zo spannend was. “We schakelen over naar Ron Fresen… Wat gebeurt er Ron? Je staat voor een dichte deur zie ik? Is er al wat te melden? Nee? Wat zeggen ze? Er is nog niets te melden?”

Beste vereniging spelend in de Honkbal Overgangsklasse,

De afdeling Competitiezaken heeft op vrijdag 28 juli 2017 de wedstrijd Neptunus Tridents – RCH-Pinguins van zondag 7 mei 2017 ongeldig verklaard. De reden hiervoor is het meespelen van een ongerechtigde speler bij Tridents. Naar aanleiding van deze beslissing is er onrust onder de Overgangsklasse-verenigingen ontstaan. Via deze e-mail informeren we u over de huidige stand van zaken.

De vereniging Neptunus heeft bezwaar tegen de beslissing van de afdeling Competitiezaken aangetekend. Dit bezwaar wordt momenteel door het Bondsbestuur behandeld. Zodra er meer duidelijkheid over de uitkomst is, informeren we u daarover.

Ik verwacht u hiermee voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Verder ook niets over het protest dat Onze Gezellen inmiddels heeft ingediend, maar dat hangt natuurlijk ook nauw met elkaar samen.

Misschien moeten we de beslissing helemaal maar niet meer door de bond laten nemen. Daarom dan ook de volgende oproep aan DSS, Pickles UVV, De Glaskoning Twins, Storks, Quick Amersfoort, Onze Gezellen en RCH Pinguins:

Zeg met z’n zevenen tegen de bond dat jullie er op het honkbalveld om gaan spelen, en niet in een vergaderzaal, of erger nog, in een rechtszaal. Ga met z’n zevenen een competitie spelen waarna de beste vier in 2018 een Hoofdklasseplek krijgen.

En laat de bond de bond, want elke andere oplossing die via de bond naar buiten gaat komen zal alleen maar nog meer ellende opleveren.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES