24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 22 oktober 2016 – In de Lichtfabriek in Haarlem werden vanavond de prijzen voor alle honk- en softbalprestaties van dit jaar weer uitgereikt. Het was geen doldwaze avond, maar wel een waardige afsluiting van het honk- en softbalseizoen.

Het aantal spelers en speelsters had misschien nog wel wat hoger gekund, maar de meeste prijswinnaars waren wél komen opdagen om hun prijs in ontvangst te nemen. Dat blijft op dit soort avonden toch vaak een uitdaging, maar als dat lukt, en dat was dus zo, helpt het wel in de feestvreugde.

Met een grote groep coaches, begeleiders, officials, een aantal bobo’s en ‘aanhang’ was de zaal in de Lichtfabriek gezellig gevuld. Ook de scheidsrechters waren vertegenwoordigd in de zaal, en het moest ze toch even van het hart dat er bij de prijzenregen niet aan hun werd gedacht.

Voor volgend jaar dachten ze zelf aan de Specsavers Umpire van het jaar Award, die de spelers dan in de volksmond verder de Ray Charles Award kunnen noemen. Maar hoe dat ding ook genoemd gaat worden, het is geen gek idee. In totaal werden er 24 prijzen uitgereikt, dus die twee extra prijzen kunnen er ook nog wel bij. De complete lijst met winnaars van de honkbalprijzen vind je hier. De softbalprijzen zijn hier terug te vinden.

De mix van jong en oud kreeg op het podium extra glans toen Han Urbanus tussen zijn zoon en kleinzoon nog even op de foto ging. Charles werd Coach van het Jaar en Nick sleepte 30 jaar nadat z’n vader dat gedaan had de prijs voor de MVP binnen.

Kersverse DSS coach Jerry Breek keek trots toe hoe z’n zoon Donny de Roel de Mon Award voor de beste junior werper opdroeg aan zijn recent overleden opa.

Met vader Peter in de zaal ontving Maxima van Dalen de Egbert van der Sluis Memorial Trophy voor de meest talentvolle softbal international onder de 23 jaar. Ze had de lachers op haar hand toen ze min of meer zei dat het eigenlijk allemaal de schuld van haar vader was.

En er waren nog meer familieaangelegenheden. In het bijzijn van haar zoon Bart reikte Henny Volkerijk de Leen Volkerijk Award uit aan Eric de Bruin, ook een mooi moment. Net als toen Nol Houtkamp zelf de Nol Houtkamp Award kon uitreiken aan Jeroen van de Wiel. Beide awards zijn ingesteld voor personen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de promotie van de honkbal- en softbalsport.

En het bleef nog lang onrustig…

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES