25 juni 2022
  • 08:15 Mike Piazza bouwt zijn Azzurri op naar de Haarlemse Honkbalweek
  • 14:54 Team Rotterdam gaat EK Little League in Italië spelen
  • 00:23 Italiaanse deelnemers Europa Cup bewapend voor vijfdaagse in Bonn
  • 23:52 Azzurri oefenen tegen kampioensclub met oog op Honkbalweek Haarlem
  • 17:42 Azzurri breiden selectie uit onderweg naar Honkbalweek Haarlem

Amsterdam, 22 september 2017 – Wat we eigenlijk allemaal al lang wisten werd gisteren dan ook officieel bekendgemaakt door de bond.

Er degradeert helemaal niemand uit de Overgangsklasse, en in plaats van één spek-en-bonen-pool hebben we de afgelopen weken met twee spek-en-bonen-pools gespeeld. De uitleg van de bond via de mail was als volgt:

Geachte vereniging uitkomend in de Degradatiepoule van de Honkbal Overgangsklasse,

De afgelopen weken hebben wij contact gezocht met de verenigingen die uitkomen in de Honkbal Eerste Klasse. Doel hiervan was om uit te zoeken of er teams zijn die willen promoveren naar de Honkbal Overgangsklasse.

Wanneer de teams wilden promoveren moesten zij ook nog in aanmerking komen voor het kampioenschap van de Eerste Klasse. Nu we uiteindelijk weten wie er in aanmerking komen voor deze plaatsen kunnen wij u berichten dat er maar één team bij zit die heeft aangegeven wellicht te willen promoveren. Doordat er maar één team van de (mogelijke) kampioenen wil promoveren is er ook geen backdoorwedstrijd noodzakelijk. Dit betekent dat er dit seizoen geen team degradeert uit de Honkbal Overgangsklasse en er dus ook geen backdoor wedstrijd is.

Binnenkort wordt bekend of er een promovendus is vanuit de Honkbal Eerste Klasse.
We hopen u voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd met deze e-mail. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze e-mail laat het ons dan weten.

Met vriendelijke groet,
etc.

Nu maar hopen dat alle clubs hun begroting én team rond krijgen zodat er niet weer allerlei rare fratsen uitgehaald moeten worden om een fatsoenlijke competitie uit de grond te stampen.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES