24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 29 juni 2020 – Op de site van Neptunus was het al een tijdje te lezen, maar vandaag kreeg ik van de bond de bevestiging dat Neptunus en L&D Amsterdam in 2021 inderdaad de Nederlandse deelnemers aan de Europa Cup zijn.

Dat heeft het bestuur van de KNBSB besloten toen de CEB op 1 april besloot dat er dit jaar geen Europa Cup gespeeld zou gaan worden. In de Hoofdklasse wordt er dit jaar dus alleen om het Nederlands Kampioenschap gespeeld, maar er kunnen geen Europese tickets verdiend worden.

Overigens is gezien de selecties van beide teams de kans natuurlijk groot dat ze dit jaar het weer tegen elkaar zullen opnemen in de Holland Series, en in een normale situatie had dat ook genoeg geweest voor deelname aan de Europa Cup.

Eind april werd door de bond al besloten dat er dit jaar geen promotie of degradatie zal plaatsvinden. Vanavond zal er tijdens het Hoofdklasse Overleg gesproken worden over de weekenden waarin de play-offs en Holland Series gespeeld worden. Omdat het aantal speelweekenden toch al zo beperkt is wordt er gekeken naar een vorm van bekertoernooi waaraan ook Overgangsklasse teams kunnen deelnemen.

 

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES