26 juni 2022
  • 08:15 Mike Piazza bouwt zijn Azzurri op naar de Haarlemse Honkbalweek
  • 14:54 Team Rotterdam gaat EK Little League in Italië spelen
  • 00:23 Italiaanse deelnemers Europa Cup bewapend voor vijfdaagse in Bonn
  • 23:52 Azzurri oefenen tegen kampioensclub met oog op Honkbalweek Haarlem
  • 17:42 Azzurri breiden selectie uit onderweg naar Honkbalweek Haarlem

Amsterdam, 9 mei 2016 – Wat vanochtend nog een aanname was is begin van de middag bevestigd door L&D Amsterdam. Onder druk van de CEB trekt L&D Amsterdam de toestemming in die aan de spelers en coaches verleend was om met Team Amsterdam deel te nemen aan de ELB.

In de mail die naar alle spelers en coaches gestuurd is staat “Het bestuur van L&D Amsterdam is niet bereid om deelname aan de European Champions Cup in gevaar te brengen en heeft de KNBSB en CEB vandaag geïnformeerd over het besluit om de spelers en coaches van L&D Amsterdam terug te trekken en niet beschikbaar te stellen voor deelname aan de Euro League Baseball.”. Of dit ook daadwerkelijk betekent dat er geen Team Amsterdam wordt samengesteld, zoals ook in de mail staat, is nog niet bevestigd door de ELB.

In de mail aan de spelers en coaches is ook integraal de mail opgenomen die de Voorzitter van Pirates Amsterdam naar de KNBSB én de CEB heeft gestuurd. Hieruit blijkt vooral de teleurstelling en boosheid over “de manier waarop je afgestraft kan worden als je louter en alleen vanuit positieve bedoelingen iets extra’s voor de honkbalsport wil doen.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES