26 juni 2022
  • 08:15 Mike Piazza bouwt zijn Azzurri op naar de Haarlemse Honkbalweek
  • 14:54 Team Rotterdam gaat EK Little League in Italië spelen
  • 00:23 Italiaanse deelnemers Europa Cup bewapend voor vijfdaagse in Bonn
  • 23:52 Azzurri oefenen tegen kampioensclub met oog op Honkbalweek Haarlem
  • 17:42 Azzurri breiden selectie uit onderweg naar Honkbalweek Haarlem

Amsterdam, 24 november 2016 – Ze zullen op het bondsbureau wel geschrokken zijn gisteren. De tijd dat iedereen alles maar als zoete koek slikt is afgelopen.

Gisteren werd er door de bond een ‘verslag’ van het KNBSB Congres verspreid dat op een aantal cruciale punten afweek van wat er daadwerkelijk gebeurd was.

De verdraaide punten in de tekst leken niet op ‘foutjes’, maar meer op bewust anders weergegeven punten. Kwalijke zaak natuurlijk voor een bestuur dat weinig plannen maakt maar vooral om veel vertrouwen vraagt.

Ik ga ervan uit dat een aantal clubs dat op het congres aanwezig was gereageerd heeft naar de bond, maar misschien kijken de bonds bobo’s ook nog af en toe op deze site. Vandaag werd er in ieder geval een rectificatie geplaatst op de site van de KNBSB aangaande het belangrijkste ‘foutje’.

De verplichtingen in het licentiebeleid komen dus voor alles en iedereen te vervallen en er is dus geen onderscheid tussen de topsport en de breedtesport.

Dat de bond ook zelf verantwoordelijk is voor het ophalen van input van de Hoofdklasse verenigingen hebben ze nog laten staan, en hoe dat afloopt zullen we over een paar weken weten.

Lees hier de rectificatie

 

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES