24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 14 maart 2018 – Afgelopen zaterdag riep ik n.a.v. het dramatische financiële resultaat over 2017 de bestuurders van de KNBSB op hun conclusies te trekken.

Het bericht met de oproep deelde ik via Facebook en Twitter waarna het daarna ook door verschillende andere mensen gedeeld werd. Al snel werd het stuk door zo’n 2.000 mensen gelezen.

In de reacties op het bericht sprak een aantal mensen hun verbazing uit over het feit dat er geen officiële reactie van de KNBSB kwam op het stuk. Die mensen kan ik geruststellen, er is wel degelijk door de KNBSB gereageerd, alleen niet openbaar en niet zoals je misschien van de bond zou mogen verwachten.

In plaats van een gedegen toelichting op de financiële resultaten te publiceren, of gewoon de jaarrekening die volgens de agenda van de aanstaande bondsraad “uiterlijk 9 maart” beschikbaar zou zijn, kiest de KNBSB voor het sturen van een bericht waarin gedreigd wordt met “vervolgstappen richting uw laster!”. Dat bericht volgde weer op een bericht dat ik stuurde waarin ik vriendelijk bedankt had voor een vast eveneens uiterst vriendelijk bedoeld voorstel “Met alle plezier kom ik u ook even een bezoekje brengen”, dat ik op zaterdag al ontving.

We zijn inmiddels drie dagen verder en nog steeds is er geen jaarrekening of verklaring van de bond. (UPDATE: de jaarrekening is een dag na publicatie van dit artikel alsnog gepubliceerd) Van de aangekondigde ‘vervolgstappen’ heb ik ook nog niets gemerkt. Ik heb wel artikel 7 van de Nederlandse Grondwet over de vrijheid van meningsuiting er nog even op nageslagen, en toen voor de zekerheid ook nog even m’n rechtsbijstandverzekering gecheckt, maar ik lijk me geen zorgen te hoeven maken. Dit in tegenstelling tot de bondsbestuurders die zich nu toch wel moeten realiseren dat hun positie eigenlijk niet meer houdbaar is.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES