17 april 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 2 oktober 2020 – Het beste maken van een slechte situatie. Er zit niets anders op, en dat is ook wat de KNBSB gaat proberen te doen met het laatste stukje honkbal dat dit seizoen ons nog rest in de Hoofdklasse.

De kans is aanwezig dat terwijl je dit stukje leest de wedstrijd L&D Amsterdam tegen HCAW nog bezig is. Het is droog en het blijft vanavond ook droog, maar als deze wedstrijd tot een officieel eind gebracht is resten er nóg vier wedstrijden die vóór volgende week zaterdag afgewerkt moeten worden.

Ondanks de vele afgelastingen, en het daardoor rare competitieverloop, gaat de bond tóch proberen vanaf 10 oktober een Holland Series te spelen in een ‘normale’ best-of-seven. Dit is zo in overleg met de vier verenigingen bij de “Bovenste 4” deze week afgesproken. Maar omdat Pluvius niet heeft mee mogen praten is het nog even afwachten wat die afspraak waard is.

Maar als het goed is zullen de Holland Series op 10 oktober van start gaan. Curaçao Neptunus is in ieder geval al zeker van een plek en als L&D Amsterdam vandaag en morgen van HCAW wint zijn zij de andere ploeg. Als het net even anders loopt dan blijft het spannend en zou het zelfs zo kunnen zijn dat Neptunus volgende week dinsdag of donderdag zelf in de hand heeft of ze de finale van het seizoen tegen HCAW of L&D Amsterdam gaan spelen.

Maar welke ploegen ook tegen elkaar uit zullen komen tijdens de Holland Series, één ding is zeker, ze zullen vanwege de coronamaatregelen moeten spelen zonder publiek.

Gelukkig hebben we dit jaar HonkbalTV, maar de mensen die de live-beelden dit seizoen bekeken hebben weten dat dit nog niet echt een ‘optimale kijkervaring’ oplevert. Met maar één camera, geluid dat niet synchroon loopt en het ontbreken van commentaar waren er ook maar weinig mensen die live de wedstrijden volgden.

De samenvattingen, waarbij de beelden van alle camera’s gebruikt werden en het asynchrone geluid werd vervangen door een commentaarstem, waren alweer een stuk beter aangluurbaar.

Nu heeft de KNBSB het plan opgevat om HonkbalTV voor de Holland Series een stuk aantrekkelijker te maken. Het is de bedoeling dat het geluid gesynchroniseerd gaat worden én dat er live commentaar gegeven gaat worden.

100% zeker dat dit allemaal gaat lukken is het nog niet, maar het is een nobel streven van de KNBSB dat ze in ieder geval gaan proberen de Nederlandse honkballiefhebbers de mogelijkheid te geven de Holland Series tóch nog live mee te maken.

correctie: eerder stond vermeld dat de live beelden van de Holland Series van meer dan één camera te zien zouden zijn, dat is niet het geval, dat blijft voorbehouden aan de samenvattingen

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES