24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 31 oktober 2014 – Niet alleen op deze site en op Facebook is massaal gereageerd op de voorgenomen plannen, maar ook het bondsbureau heeft “een groot aantal reacties ontvangen” en “Deze reacties en de betrokkenheid van de verenigingen neemt het bondsbureau zeer serieus”.

Dat schrijft de KNBSB vandaag tenminste aan een e-mail aan een groot aantal vereniging. En benadrukt dat vervolgens met “Voor de duidelijkheid, er vindt dus op 3 november door de Kolom Breedtesport geen besluitvorming plaatst.”

Het overleg op 3 november gaat wel door, maar wordt ook gebruikt ter voorbereiding van een extra bijeenkomst. Op 4 november zal de datum en locatie van deze extra bijeenkomst via de homeplate en website van de KNBSB gecommuniceerd worden. Ook wordt er beloofd dat het voorstel reglementswijzigingen voorafgaand die nog in te plannen bijeenkomst wordt verstuurd naar de verenigingen.

En voor iedereen die gereageerd heeft naar de KNBSB en nog geen antwoord heeft: “De ingezonden mails zullen niet persoonlijk worden beantwoord. We gaan er vanuit dat het extra doelgroepenoverleg de vragen zullen beantwoorden.”, aldus de KNBSB.

Het uitstel van het besluit is natuurlijk een eerste stap, maar ik hoop dat de KNBSB tijdens dat extra overleg niet alleen vragen beantwoordt, maar ook luistert naar de mening van de leden en verenigingen. En belangrijker nog, er ook iets mee doet. Tijdens de Brainstorm bijeenkomst seniorenhonkbal op 30 september en het doelgroepenoverleg van 25 oktober zijn namelijk ook vragen beantwoord en is er geluisterd, maar er zijn nog geen signalen vanuit de KNBSB dat er andere dingen besloten gaan worden dan al in de presentatie op deze site zijn terug te vinden.

Iedereen die zich zorgen maakt krijgt dus nog een keer de kans zich uit te spreken. To be continued… U hoort weer van ons, ná 3 november of als er nieuwe ontwikkelingen zijn!

Ronald Bouwman
Speler HCAW Reserve Reserves

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES