7 juni 2023
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023
  • 21:58 WBClassic 2023: Haarlemse Honkbalweek nr 31, maar nu in Taiwan

Amsterdam, 15 december 2016 – Een nieuwe naam, een nieuw logo, een vernieuwde opzet, het heeft niet geholpen. De Honkbal Week Haarlem, de Haarlemse Honkbalweek, heeft dit jaar z’n laatste editie gehad.

Vanavond stuurde Frits Mulder, voorzitter van de Stichting Honkbalweek, alle medewerkers een e-mail waarin hij bekend maakte dat na 28 Honkbalweken de stichting opgeheven zal worden.

Na een aantal financieel moeilijke edities lijkt dan nu het doek definitief gevallen. Mulder schrijft hierover:

De begroting voor de Honkbalweek Haarlem 2016 was opgesteld met een klein verlies. Een verlies dat ingecalculeerd kon worden omdat er een financiële buffer tegenover stond. Uitgangspunt bij de goedkeuring van de begroting was, dat het begrote bedrag aan sponsorinkomsten binnengehaald zou worden. Helaas is dit bedrag, ondanks het vele werk dat hiervoor is verricht, niet gehaald. Hierdoor is de Honkbalweek in financiële problemen geraakt.

Door de ontstane financiële situatie is het onverantwoord om met de organisatie van de 29e Honkbalweek 2018 van start te gaan.

Het bericht is vers van de pers en het is nog niet echt tot me doorgedrongen. Zou dit écht het einde zijn? Net als voor waarschijnlijk heel veel andere honkballiefhebbers is dit voor mij maar moeilijk te bevatten.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES