24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

KNBSB
t.a.v. de Kolom Breedtesport

Alkmaar, vrijdag 8 november 2014

Onderwerp: Competitiestructuur 2015 voor honkbal senioren breedtesport

Geachte Leden van het Kolomoverleg Breedtesport,

Wat een geweldig plan! Briljant! Als hierdoor niet iedereen wil gaan ballen weet ik het ook niet meer….
Ik kan me helemaal vinden in de onderstaande voorbeelden. Wel op bullit 1, 2 en 4 na dan. Maar Bullit 3 (waar eventueel over te praten valt dus) deden we alleen al.
Ik neem aan dat de enquete door een extern bureau is uitgevoerd en een consultant nu deze maatregelen voorstelt? Maar ik wil niet te negatief zijn, dus ik heb ook een aanbeveling: geen verplichte trainingsavond meer voor de teams in lagere klassen. Zal ook (vrije) tijdswinst opleveren waardoor hopelijk minder mensen stoppen. 

Mijn eerste gedachte was, is dit een grap?!
Het lijkt een oplossing voor het aflopend aantal honkballers, maar voor wie eigenlijk? De echte honkballiefhebber of het klootjes volk? Het simpele volk. Ze lopen de ander achterna en kiezen samen voor een sport. De sporter die kiest voor honkbal of een andere ‘non mainstream’ sport maakt zijn keuze bewuster.
Je zou ook kunnen stellen: Het is om de liefhebber dat de sport nog steeds zo actief bedreven wordt.
Met deze aanpassing trek je misschien het klootjesvolk aan, maar een kans dat de liefhebber wegloopt.
En wat te doen als het ledenaantal weer groeit? Terug naar 9 inningen? En wat te denken van het opleiden van topsporters. Die zullen in hun opleiding nooit 9 inningen hebben gespeeld en daarmee niet voorbereid op een grote pot. Promoot de sport op scholen. Dat lijkt mij een goed begin.
Bullit 2,3 en evt. 4 zijn prima, maar een honkbalwedstrijd hoort 9 innings te duren, en daar moet zeker geen verandering in komen!

Misschien weer het plankje introduceren net als op school vroeger en de bal in een mand branden zodat je niet meer verder mag lopen, wat een onzin dit en daar zitten dus de mensen die een deel van onze contributie opsnoepen.Ik zeg verhogen die contributie en bondsafdracht zodat er nog meer mensen stoppen. Als ze nu eerst zorgen dat de contributies omlaag kunnen dan heb je misschien kans dat er weer meer mensen gaan honkballen. Als er meer mensen minder betalen hou je aan het einde meer over. (JC)

Dit zijn slechts 3 van de 48 reacties die het Bestuur van Double Stars ontving van haar leden die per direct reageerde op een mail van 7 november jongstleden. Daarin werd beschreven dat de kolom Breedtesport op 30 september met een aantal betrokkene voornemens was om alle klassen op tijd te laten spelen in plaats van de 9 innings. Een wijziging die het hart van de sport en de oorsprong van Honk- en Softbal direct zal raken.

Zoals u ziet aan de emotionele reacties zijn wij het niet eens met dit voorstel.
Natuurlijk begrijpen we dat we moeten nadenken over de toekomst van onze sport.
Dat doen ze in het land van herkomst naar aanleiding van de slechte kijkcijfers tijdens de World Series ook. Maar laten we eens proactief kijken naar de problematiek en de kansen die zich voordoen in plaats het teleurstellen van ons huidige ledenbestand.

Daarnaast sluit het bestuur van Double Stars zich formeel aan bij de heer Snellen, Voorzitter van de Twins Sporting Club Oosterhout.

Met vriendelijke groeten,

Milo Berlijn
Voorzitter Double Stars Heiloo

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES