24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Hilversum, 13 juli 2018 – Vandaag is de 29ste editie Haarlemse Honkbalweek van start gegaan. Nederland heeft net al van Duitsland gewonnen en voor morgen staan er drie wedstrijden op het programma. Het stadion is uitverkocht.

Ik was er vandaag nog niet bij, maar morgenochtend vroeg ben ik erbij als de hekken opengaan. Vandaag moest ik overdag gewoon werken en op dit moment ben ik op het Mediapark in Hilversum omdat ik gevraagd ben over honkbal, het Nederlands Team en natuurlijk de Honkbalweek te komen praten in het Radio 1 programma Met het oog op morgen.

Louis van Gaal zou een gedichtje schrijven om uit te leggen dat de circel rond is, ik doe het in dit stukje. 

Als 8 jarig jongetje was ik in 1980 voor het eerst bij de Honkbalweek. Mijn vader was speaker en ik zat samen met m’n moeder achter het eerste honk, toen nog niet wetende dat dit eigenlijk de verkeerde kant van het stadion was. Carl Angelo van de Sullivans speelde op z’n trompet. Ik wist niet wat me overkwam, maar ik zal het nooit vergeten. 

Vier jaar later was ik samen met mijn beste vriend (en inmiddels derde honk-legende) batboy, en we hadden dus een officiële rol bij het toernooi. We waren 12 dus na de avondwedstrijden geen feest voor ons, maar linea recta op de fiets terug naar de camping in Bloemendaal. Daar snel naar bed, en nu komt de circel, nog even Hilversum 1 aan, luisteren naar Met het oog op morgen tot we in slaap vielen.

Vanavond moet ik wakker blijven, ik zit helemaal aan het eind van de uitzending.

Hier is de uitzending terug te luisteren. Het item over de Honkbalweek begint op 46:42 

Koen en ik als batboy bij het derde honk. (WK 1986)

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES