24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 25 november 2016 – Met alle ontwikkelingen rondom het Beleidsplan en de nieuwe competitieopzet voor de Hoofdklasse en de Overgangsklasse zou je haast vergeten dat er ook nog een smeulend ballen-vuurtje is dat eigenlijk geblust zou moeten worden.

In plaats van blussen met helderheid, transparantie en duidelijkheid lijkt de bond er plezier in te scheppen allerlei verschillende boodschappen de wereld in te sturen die het vuurtje alleen maar verder opstoken.

De nieuwe aflevering van de ballensoap begint afgelopen dinsdag met het Overgangsklasse Overleg. Bart Volkerijk vertelt aan het eind van deze bijeenkomst dat er in de Hoofdklasse gespeeld gaat worden met een League Ball. Enigszins opmerkelijk is dat wel omdat de Hoofdklasse clubs gisteren pas een nieuw voorstel voor een League Ball hebben gehad. Daarbij heeft Neptunus al toestemming gekregen voor het gebruik van Covee-ballen.

Volkerijk geeft verder aan dat er een aanbieding van SSK ligt voor twee soorten ballen. Dat komt dan wel weer overeen met het verhaal van de gisteren verstuurde mail aan de Hoofdklasse clubs. In de notulen van het Overgangsklasse Overleg staat verder dat de aanbieding van SSK wordt meegestuurd met de presentatie, die vanochtend dus samen met de notulen verstuurd is.

Maar wat schetst mijn verbazing? In plaats van een aanbieding voor twee ballen, zoals in de notulen staat, zit er in de begeleidende mail een aanbieding voor slechts één bal. En je raadt het al, juist ja, dat is de SSK GDN200 ‘ballonbal’ waar eerder al zoveel commotie over was. Er staat ook niet bij dat het een aangepaste of verbeterde versie zou worden, met lagere naden en beter leer, waar in eerdere (Hoofdklasse) overleggen wél sprake van was.

Bovenop deze nogal treurige aanbieding, want geen keus én geen betere bal, komt ook nog ‘ns het tarief dat betaald moet worden. Dit tarief is vast nog steeds erg scherp, maar het ligt wel op € 2,35 en dat is 17,5% hoger dan het tarief dat eerder (op 13 oktober) gemeld is in het “Memo KNBSB leagueball2017”. Daar wordt dezelfde bal namelijk aangeboden voor € 2,-.

Misschien dat er nog ergens een aanbieding is blijven hangen, en/of dat het om een verbeterde versie gaat, en dat er dus weer aangepast of gerectificeerd moet worden, maar wat een ballenzooi zeg!

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES