24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 28 april 2015 – Het woordje “bizar” zorgt op de website van de Reserve Reserves voor ongekend hoge aantallen bezoekers. Het lijkt dus niet verkeerd om dit voor het effect ook hier even te proberen.

En ja, het is triest dat het zo ver moet komen, maar ik zie even geen andere oplossing. Dik anderhalve week geleden heb ik de Nederlandse honkbalwereld, voor zover die bestaat, op deze site al uitgemaakt voor “struisvogels“, maar echt veel indruk maakte dat kennelijk niet.

Helemaal liegen doet de kop van dit artikel overigens ook weer niet want het is natuurlijk BIZAR dat na het gedoe eind vorig jaar er nu helemaal geen belangstelling is om mee te praten over de manier waarop de KNBSB kan, maar vooral ook de verenigingen kunnen groeien!

Vandaag ontving ik een mail van de KNBSB waaruit de laksheid en onverschilligheid van waarschijnlijk jullie (excusez) blijkt. Twee citaten:

“De KNBSB organiseert in mei en juni zes thema-avonden, waarbij verder zal worden gepraat over de ‘high lights’ om ledengroei te bevorderen, die naar voor kwamen tijdens de Brainstorm sessies in negen clusters afgelopen februari.”

Goed nieuws lijkt me, maar vervolgens:

“Tot op heden hebben zich pas 7 belangstellenden aangemeld voor 1 of meerdere thema avonden.”

7!!!!

7 mensen, dat betekent spelen met twee automatische nullen, de pitcher moet slaan en de buitenvelder (enkelvoud) héél veel lopen…

Het zal mijn tijd wel duren, maar op deze manier zullen we over een aantal jaar in Nederland over de verleden tijd moeten spreken als het over honkbal gaat.

Dus als je in de herkansing wil nog een derde citaat uit de e-mail:

“Voor meer informatie over het tot nu toe gelopen traject en de geplande 6 bijeenkomsten verwijs ik u naar onze website.

http://www.knbsb.nl/verenigingen/verenigingen/verenigingsondersteuning/!/2253/praat-mee-bij-thema-avonden-over-ledengroei

En deel dit berichtje vooral op Facebook, Twitter of mail het door naar de bestuurders van je club.

babe

écht van vroeger

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES