‘Amsterdam gaat sowieso door’

Amsterdam, 14 mei 2016 – Vandaag verscheen in het Eindhovens Dagblad een stuk over de ELB. Hierin doet Wim van den Hurk een aantal uitspraken die ik de volgers van deze site niet wil onthouden.

Maar om te beginnen is het goed om te vermelden dat de kop van het betreffende artikel bij mij voor enige verwarring zorgde. Deze luidt namelijk ‘CEB is geklooi buiten de bonden om’. Ik kan me best voorstellen dat Van den Hurk iets heeft gezegd over ‘geklooi van de CEB’, maar na het stuk gelezen te hebben lijkt het voor de hand te liggen dan de Eindhovense stukjesschrijver van dienst zich vergist heeft en bedoelde Jan Esselman te citeren. Dus ‘ELB is geklooi buiten de bonden om’.

Het is voor de buitenstaander ook een behoorlijk ingewikkelde slangenkuil geworden, maar voor de kenners zaten er in het stuk óók twee nieuwtjes. Ervan uitgaande dat de rest van de quotes dus wél goed is.

Om te beginnen de reden van het besluit van de Italiaanse clubs om niet deel te nemen aan de ELB. De volgers van het Italiaanse honkbal vonden het niet vreemd dat budgettaire redenen werden aangedragen als reden voor het afzien van deelname aan de ELB. De Italiaanse honkbalwereld heeft het namelijk net zo moeilijk als de Nederlandse, misschien wel moeilijker. Nu zegt Wim van den Hurk echter dat niet het ontbrekende budget, maar het ontbreken van Nederlandse teams de reden is van de Italianen. Dit was al een hardnekkig gerucht, maar deze reden wordt nu dus ook officieel aangedragen door de ELB.

De tweede uitspraak die iets nieuws oplevert is tevens de kop van dit stuk ‘Amsterdam gaat sowieso door’. Deze quote wordt gevolgd door ‘Wellicht wordt het iets anders dan Pirates, maar er komt een Amsterdamse ploeg bij’. Eigenlijk zitten er twee soort van nieuwtjes in deze uitspraken. Wim van den Hurk noemt hier expliciet Pirates, terwijl de voorzitter van Pirates alle bemoeienis ontkent. Dat is aan de ene kant behoorlijk flauw van mij om te vermelden, I know, maar aan de andere kant is het ook héél erg onhandig in een situatie waarin de communicatie juist extreem zorgvuldig zou moeten zijn. Zeker in het geval van de ELB waarbij het wel lijkt of alles dat met communicatie te maken heeft fout lijkt te gaan. Even voor de duidelijkheid: dat kan dus betekenen fout gaan bij de zender óf bij de ontvanger. Of bij de quote natuurlijk, die kunnen we ook niet uitsluiten.

Bij het ‘uitstellen’ van de wedstrijden van Team Amsterdam eerder deze week ging ik ervan uit dat er gewacht ging worden op wat er op 28 mei door de CEB besloten gaat worden. Dat zal misschien sowieso wel gebeuren, maar ook zegt Van den Hurk in het interview dus dat, wat er ook besloten wordt, er sowieso een Amsterdamse ploeg bij komt. Daarbij zegt hij ook dat hij verwacht dat we volgend jaar wél Italianen in de ELB zullen zien. De ELB-mannen zijn dus nog lang niet toe aan opgeven!

cebgeklooi

klik hier voor het artikel (betaald via Blendle)