Wie (her)kent deze spelers? Deel 5 – De Spartaan

Amsterdam, 25 juni 2020 – Toen ik vorige week om een suggestie vroeg voor de foto voor deze week kreeg ik de link naar bovenstaande foto toegestuurd. En hoewel het dus wéér een Amsterdamse club is kon ik deze suggestie echt niet naast me neerleggen.

Het gaat hier om een teamfoto van De Spartaan, een club waar ik zelf ook nog één jaar gespeeld heb. Helaas heb ik van dat seizoen geen teamfoto, maar volgens mij moet het 1995 geweest zijn. Bij deze dus niet alleen een oproep voor de DSBSL, maar ook voor mij persoonlijk: Wie heeft die foto uit 1995? Die foto is ook los van mijn verschijning een collectors item want volgens mij was het het laatste jaar in het bestaan van deze club.

De Spartaan speelde in die tijd op Sportpark Ookmeer, op de plek waar daarvoor Giants speelde en waar nu Pirates speelt.

Op de foto die deze week in de spotlight staat staan ook spelers (en vergeet de bat boy niet) die hierna een mooie honkbalcarrière bij Pirates hebben gehad. De coach moeten veel mensen uit de honkbalwereld ook (her)kennen.

En als je deze coach niet kent van het honkbalveld dan zou je ‘m kunnen kennen uit de film Strike Out uit 1996. Deze tragische documentaire gaat over één van Nederlands beste honkballers aller tijden, Judsel Baranco, en is nu nog te zien op Amazon Prime. Aanrader!

Maar terug naar de foto. Wie maakt de lijst met namen compleet? Je kunt ze hier achterlaten.

Hieronder nog een keer de foto en daaronder nog twee veel oudere foto’s van teams van De Spartaan waar we ook graag de namen van compleet krijgen! Klik op de foto’s voor de bijbehorende pagina’s op de site van de Dutch Senior Baseball and Softball League.