17 april 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 18 juni 2020 – Dit is alweer de vijfde week, maar pas het vierde deel van deze serie. Vorige week donderdag moest ik even overslaan want ik had even iets anders te doen. Ik zat namelijk in de Teams Raadsvergadering van Diemen.

Dit soort vergaderingen, raadsvergaderingen van gemeentes waar ik zelf niet woon, zijn geen obscure hobby van me. De zit van een kleine drie uur van vorige week heeft daar ook echt geen verandering in gebracht. Toch heb ik ‘m met veel belangstelling gevolgd omdat ie bijna in z’n geheel in het teken stond van de plannen voor Sportpark de Diemen.

Op dit sportpark speelt nu nog TIW Survivors, maar de kans dat zij daar weg moeten om plaats te maken voor hockeyers, voetballers en handballers lijkt wel heel erg groot geworden. Als het zover komt moet TIW gebruik gaan maken van het sportpark waar O.V.V.O. ook al speelt, aan de andere kant van de Ring, Sportpark Middenmeer.

Het hele verhaal volgt een andere keer, als daadwerkelijk duidelijk is wat er precies moet en gaat gebeuren. Voor nu is het alvast een goede aanleiding om de foto’s van O.V.V.O. op de site van de Dutch Senior Baseball & Softball League eruit te lichten.

Om te beginnen de foto die ook boven dit stuk staat. Dit is het team uit 1950. De bijbehorende pagina op de site van de DSBSL vind je hier.

Met een beetje zoeken op het internet kom je nog wel meer teamfoto’s tegen, soms zelfs met namen, maar dat zijn vooral hele oude foto’s. Er is dan ook een hele lange en rijke honkbalhistorie in Amsterdam Oost. Bij deze nu ook de oproep om meer recentere foto’s in te sturen, bijvoorbeeld de teamfoto uit 1985?! In dat jaar speelde O.V.V.O. nog één jaartje in de Hoofdklasse.

Maar omdat hele oude foto’s gewoon ook erg leuk zijn hieronder ook de foto uit 1952. De bijbehorende pagina op de DSBSL vind je hier. Alle foto’s van deze Amsterdamse club zullen uiteindelijk op deze pagina terug te vinden zijn.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES