17 april 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 12 maart 2021 – Deze week deed de rechter uitspraak ik de zaak die TIW Survivors had aangespannen tegen de Gemeente Diemen om de herinrichting van Sportpark de Diemen tegen te gaan. De rechter besloot in het nadeel van TIW Survivors met als gevolg dat de club per direct weg moet van het sportcomplex.

De strijd tussen de gemeente en de club loopt al jaren, maar na een paar jaar uitstel is het doek voor TIW Survivors, in Diemen, dan nu echt definitief gevallen.

Met de herinrichting van het sportpark worden twee hockeyvelden en een voetbalveld gecreëerd, maar wel ten koste van de honk- en softbalvelden van TIW Survivors dus.

Met deze beslissing komt er een einde aan een langlopende strijd tussen de gemeente en de club zonder dat er een passende oplossing is voor de honk- en softballers. De oplossing van de Gemeente Diemen is een verhuizing van de club naar Sportpark Middenmeer waar de club de velden kan delen met OVVO, maar de capaciteit op die velden is niet toereikend om alle teams van beide verengingen te laten spelen en trainen.

Ondanks een brief van de KNBSB aan de Gemeente Diemen waarin duidelijk werd gemaakt dat het samenvoegen van beide clubs op Sportpark Middenmeer vanwege de te krappe capaciteit niet mogelijk was besloot de gemeente dat dit toch de oplossing zou moeten worden. Ook een extra mondelinge toelichting van de bond tijdens een openbare raadsvergadering van de gemeente mocht niet meer baten.

De Gemeente Amsterdam heeft aangegeven positief te staan tegenover de verhuizing en extra te willen investeren in de velden, maar het is allerminst zeker dat er na die investering wél voldoende ruimte is.

Vandaag laat het bestuur van TIW Survivors in een mail aan hun leden weten dat ze zich zullen beraden op hun verdere positie. Komende week zal er verdere informatie gegeven worden over de stappen die genomen gaan worden, en tijdens de ALV van 25 maart zullen die dan ook besproken worden.

Eerder dit jaar was er al aandacht voor de situatie van TIW Survivors in o.a. het Parool, op diemernieuws.nl

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES