Tex Town Tigers

Van: Thijs Slot
Verzonden: zondag 9 november 2014 21:49
Aan: ‘b.haage’
Onderwerp: RE: competitie honkbal 2 “naar de mallemoeren” ???

Bertil,

We hebben het intern met HB2 wel degelijk over gehad en zoals ik aangaf sprak ik voor het gehele team en zal dat in deze mail ook doen. Ik heb de geplande wijzigingen nogmaals doorgekeken en denk dat ze op sommige punten wel gelijk hebben. Ik zal de wijzigen doornemen aan de hand van de presentatie die op de site staan van de link die je hebt meegestuurd.

COMPETITIE:
Dat er meerdere teams van eenzelfde club in dezelfde competitie kunnen spelen lijkt me niet direct een probleem vormen. Dat er 18 wedstrijden worden gespeeld was vorig jaar ook al het plan maar toch hebben wij er maar 16 gespeeld. Dat de wedstrijden op doordeweekse avonden gespeeld kunnen worden lijkt me echter geen succes worden. Er zijn genoeg mensen die met werk zitten en niet op een doordeweekse avond naar utrecht kunnen reizen om daar een wedstrijd te spelen, laat het gewoon lekker op de zondag staan. De voorbereidingstijd van 30 minuten is wat krap. Ik snap dat er niet perse 2 uur nodig is maar perk dit dan in naar een uur zodat beide teams in ieder geval de mogelijkheid hebben een balletje te slaan en een fatsoenlijk in en outfield kunnen draaien.

WEDSTRIJDEN:
Hier vind je ons grootste struikelblok: het spelen op tijd. Of dit nou op 2, 2,5 of 3 uur wordt gezet, dit is geen honkbal. Honkbal is gebaseerd op spelen van inningen zodat je aan het begin van de wedstrijd weet hoeveel kansen je hebt. Op basis hiervan pas je ook je gameplan aan. Op het moment dat dit wordt ingekort door op tijd te gaan spelen wordt er voor mij/ons een belangrijk deel van het spel afgenomen.

Dat alle spelers mogen slaan is wat mij betreft ook grote onzin. Heeft wederom totaal niks met honkbal te maken. Dit zijn regels waarmee je in jeugd (lees pupillen) mee aan kan komen maar niet op seniorenniveau, en al helemaal niet wanneer dit voor vrijwel alle klassen gaat gelden. Ik kan er in komen dat dit voor een aantal klassen leuk zou zijn, lees 4e bijvoorbeeld, maar hier zitten de teams in de 2e klasse toch echt niet op te wachten. Wij weten allemaal dat wij nooit topsporters gaan worden maar we willen wel graag het spelletje zo spelen zoals dat door deze topsporters ook gedaan wordt.

Wat betreft de genoemde voordelen die op tijd spelen met zich mee zouden brengen. Ik spreek uit ervaring want ik heb zowel op tijd als nu op inningen gespeeld en moet zeggen dat ik veel meer lol heb aan het op inningen spelen. Je zou de tijd wellicht beter in kunnen plannen maar je weet dat je zondag moet honkballen, of dit nou 2 uur duurt of 3 uur. Dit is geen argument om de sport zo te verkrachthen. Daarnaast geloof ik niet dat mensen met het spel stoppen omdat het te lang duurt. Het zou kunnen dat sport an sich te lang duurt en dat mensen daarom zouden stoppen. Dat mensen stoppen met sporten omdat ze tijd vrij moeten maken voor werk en gezin lijkt me bij alle sporten een probleem. De mensen die honkballen hebben vaak een passie voor de sport en weten dat het nou eenmaal een sport is die iets meer tijd van je vraagt, hier zijn ze/wij ook content mee. Wanneer we op tijd zullen gaan spelen zal het wellicht wat minder tijd van je vragen maar daartegen over staat wel dat je eigenlijk niet meer aan het honkballen bent maar een erg slechte variant ervan speelt.

SPEED UP RULES:
Tijdlimiet op inningwissel, in het slagperk blijven staan en aantal time-outs van de coach kan ik wel inkomen, de regel dat een speler geen time-out meer aan mag vragen daarentegen niet. Wat als er bijvoorbeeld iets stoort aan de slagman (heel simpel voorbeeld: een vuiltje in je oog). Aanpassingen met de speed up rules zouden al een gewenst effect van minder tijd kwijt zijn met de sport teweeg kunnen brengen. Kijk maar naar de voorbeelden uit de minors.http://m.mlb.com/news/article/97181194/pace-of-game-initiatives-to-be-tested-at-afl en http://m.mlb.com/news/article/98573818/arizona-fall-league-contest-with-clocks-plays-at-speedy-pace

VEILIGHEID:
Geen metalen spikes meer, is wat mij betreft onzin. Als je met rubberen noppen op iemand enkel zou sliden kan deze ook gewoon breken. De helmen met 2 oren hebben we altijd al gehad en de verplichting om een toque te dragen is wat mij betreft ook overbodig, dit moet een keuze zijn van de speler.

Namens heel TTT HB2,

Thijs