17 april 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 30 juli 2017 – Afgelopen vrijdag verscheen op de site The Dutch Baseball Hangout een artikel over het gevecht om deelname aan de Promotie/Degradatie poule dat zich momenteel afspeelt in de Overgangsklasse.

Dit is opmerkelijk omdat de reguliere competitie in de Overgangsklasse in principe afgerond was. Chris (Mr. Dutch Baseball Hangout) had razendsnel het bericht opgepikt dat de KNBSB Tridents twee punten in mindering had gebracht en dat de wedstrijd Tridents – RCH ongeldig was verklaard en overgespeeld moet worden.

De oorzaak hiervoor zou zijn dat Tridents in deze wedstrijd een speler had opgesteld die niet gerechtigd was te spelen Als dit inderdaad het geval is, en RCH weet deze wedstrijd te winnen dan betekent dit dat RCH op basis van onderling resultaat bij de eerste drie komt en mag meedoen om de promotie naar de Hoofdklasse, samen met Storks en Quik. Onze Gezellen ligt er dan dus alsnog uit. Maar… (lees verder onder het plaatje van de huidige stand)

Maar voordat het zover komt zal er nog een behoorlijke strijd op papier gevoerd moeten worden. Dat weet ik dan weer omdat het gaat hier om “De Brommer” een speler die vorig jaar toevalligerwijs bij de Reserve Reserves heeft gespeeld. (bij de Reserve Reserves krijgt iedereen een bijnaam).

Want wat wil nu het geval, volgens de KNBSB Registraties Nieuwsbrief van 18 april was De Brommer wel degelijk gerechtigd te spelen. Zijn naam staat hierin namelijk bij de verleende registraties waarbij geen speciale voorwaarden zijn opgenomen.  Deze nieuwsbrief is online hier nog terug te vinden.

Ik kan me zo voorstellen dat Tridents geen zin heeft in het overspelen van een wedstrijd die ze al (met 5-4) gewonnen hebben, dat ze geen boete willen betalen, maar zeker ook dat Onze Gezellen alles op alles zal zetten om deze promotie-soap tot een goed einde te brengen. To be continued zullen we dus maar zeggen!

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES