24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 30 juli 2017 – Mijn excuses, ik was met vakantie. Maar ik ben nu weer terug in Nederland en ik kwam bij het bijlezen een bericht op Facebook tegen. In dit bericht een link naar de plannen van de Kolom Breedtesport voor seizoen 2018 en 2019. Het vervelende met dat bericht was alleen dat er weliswaar meer dan 50 reacties op waren, maar dat achter de gedeelde link niets meer te vinden was. 404 Not Found.

Toen ik bij de voorzitter van de bond om deze documenten vroeg kreeg ik als antwoord “NEE!”, letterlijk, inclusief hoofdletters en uitroepteken. Maar 9innings zou 9innings niet zijn als ik daar geen oplossing voor zou kunnen vinden. Zo gezegd, zo gedaan. Hieronder de linkjes naar de documenten waarvan de bond liever niet heeft dat jullie ze zien.

Als eerste de aankondiging waarin ook de linkjes naar de overige documenten waren opgenomen (in dit stuk los opgenomen). Het meest lijvige document bevat de “Achtergrondinformatie“. Via via heb ik begrepen dat vooral dit document de aanleiding was om de publicatie ongedaan te maken. De plannen zouden blijven staan, alleen de kolom topsoftbal zou zich niet kunnen vinden in het voorstel om U20 en u17 te integreren in de junioren competities.

* Deze bestanden zijn geen kopie van de originele bestanden, maar geconverteerde html-bestanden die ik handmatig nog heb kunnen terugvinden. Ze verdienen niet de schoonheidsprijs, maar in het rood zijn wel de voorgenomen wijzigingen duidelijk herkenbaar.

Hieronder een beknopte uitwerking van de veranderingen voor de Senioren Honkbal:

  • Introductie van een Topklasse in 2019 bestaande uit 12 teams
  • Afschaffing verlenging in de 1ste Klasse en 2e Klasse (en ook in de Topklasse)
  • 3e Klasse gaat spelen op tijd, 120 minuten

Het mailtje van de voorzitter met het antwoord “NEE!” heb ik beantwoord met de vraag of de bond verder nog iets toe te voegen had aan die documenten, omdat ik ze inmiddels al had opgesnord en van plan was ze te publiceren. Daarop kwam het antwoord dat de bond a.s. woensdag meer informatie zal publiceren. Op dat moment zullen we dus weer “zoek de verschillen” kunnen gaan spelen.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES