Storks op weg naar de Hoofdklasse

Amsterdam, 4 juli 2017 – Ze zouden eerst niet willen promoveren, maar een paar weken geleden werd duidelijk dat daar in Den Haag toch weer aan getwijfeld werd.

Voor 1 juli, afgelopen zaterdag dus, moesten de Overgangsklasse clubs aangeven of ze dit jaar willen promoveren naar de Hoofdklasse. En het hele goede nieuws is dat ook Storks nu heeft aangegeven te willen gaan voor promotie.

Dat betekent dat alle zes de teams die straks in de Promotie/Degradatie poule uitkomen ook daadwerkelijk iets hebben om voor te spelen. Wel zo prettig voor deze competitie!

Dit weekend wordt Storks waarschijnlijk al kampioen in de Overgangsklasse, en daarmee zijn ze dan ook meteen de meest voorname kandidaat om volgend seizoen die achtste Hoofdklasse plek in te nemen.

Hoe het team van Storks er volgend jaar dan uit zal zien is nog niet duidelijk. Niet alle spelers zouden zin hebben in drie wedstrijden in de week. Ook wil Storks een financieel gezonde vereniging blijven en zouden de spelers ‘gewoon’ contributie moeten gaan/blijven betalen.

Maar dat zijn problemen voor later, problemen waar niet alleen Storks mee kampt, maar ook alle andere clubs zonder grote hoofdsponsor. Eerst maar eens kijken wie straks recht heeft op die achtste Hoofdklasse plek.

Naast Storks uit de Overgangsklasse zijn ook DSS, UVV en Twins bijna zeker van een plek in de Promotie/Degradatie poule. Welke twee Overgangsklassers daarbij komen is nog verre van duidelijk. Het is ongemeen spannend in de top van de Overgangsklasse. Kijk hier voor de actuele stand.