24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Los Angeles, 19 augustus 2016 – In oktober vorig jaar wist de hard gooiende closer Arroldis Chapman de headlines te halen. Niet omdat ie goed gepresteerd had op het honkbalveld, maar omdat hij door de politie werd opgepakt.

Hij zou geprobeerd hebben z’n vriendin te wurgen, hij had de voorruit van een auto in gruzelementen geslagen en als klap op de vuurpijl had hij met een pistool acht gaten in de muur van z’n garage geschoten. Zijn vriendin deed aangifte maar trok die alweer snel in. Er viel voor justitie daardoor verder geen zaak tegen hem te maken.

De MLB dacht daar anders over en schorste Chapman op basis van hun nieuwe “domestic violence policy“. Toen de Yankees ‘m begin dit jaar voor een appel en een ei overnamen van de Reds hing die mogelijke schorsing nog als een zwaard van Damocles boven z’n hoofd.

De Yankees wilden dat risico wel nemen en waren spekkopen toen de schorsing uiteindelijk ‘maar’ 30 wedstrijden was. Een hoop Yankee fans waren niet zo enthousiast over het halen van dit enfant terrible en waren blij toen hij vorige maand naar Chicago werd gestuurd. Dan maar even geen 105 mijl per uur.

Chapman gooit nu bij de Cubs en heeft alweer zeven saves achter z’n naam staan. De bijna vechtpartij van twee jaar geleden lijkt vergeven en vergeten te zijn, maar in Chicago is nog steeds niet iedereen even enthousiast over de closer met z’n losse handjes.

Afgelopen zondag was er ‘ns geen save-opportunity voor Chapman, maar moest hij in de negende inning proberen proberen de achterstand die de Cubs op de Cardinals hadden zo klein mogelijk te houden. Dat lukte, maar na de twee strikeouts en een groundout was de wedstrijd dus nog niet klaar.

En toen gebeurde het. Na de laatste nul van de Cardinals slagbeurt besloot de huis-DJ dat Chapman richting dug-out mocht lopen op muziek van The Prodigy. Het nummer “Smack my bitch up” klonk door de stadionspeakers. Toepasselijk zou je kunnen zeggen. ‘Toeval’ zou later de ongeloofwaardige verklaring zijn.

Nummers met expliciete teksten worden in de family friendly stadions van de MLB altijd gemeden. “Change my pitch up. Smack my bitch up” past dus niet, nooit niet. Dus geen toeval. De DJ die dit had bedacht moet een slecht gevoel voor humor hebben of, en dat zou ik mooi vinden, hij wilde niet werken bij een bedrijf dat miljoenen betaalt aan iemand die z’n vrouw mishandelt.

Dat hoeft nu ook niet meer. Crane Kenney, Cubs president of baseball operations verklaarde maandag:

We apologize for the irresponsible music selection during our game last night. The selection of this track showed a lack of judgment and sensitivity to an important issue. We have terminated our relationship with the employee responsible for making the selection and will be implementing stronger controls to review and approve music before public broadcast during our games.

Smack my bitch up werd daarmee niet alleen de walk-off song van Chapman, maar ook van de DJ.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES