29 september 2023
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023
  • 21:58 WBClassic 2023: Haarlemse Honkbalweek nr 31, maar nu in Taiwan

Amsterdam, 17 november 2016 – De toekomst van het Nederlandse honkbal, daar gaat het om a.s. zaterdag. Het klinkt een beetje groots misschien, maar er komt een moment dat er echt geen weg terug meer is, en als we naar de continue ledendaling kijken dan is dat moment niet ver weg meer.

Tijdens het KNBSB Congres in Hoofddorp wordt het Beleidsplan 2017+ ter goedkeuring aangeboden aan de vertegenwoordigers van alle clubs in Nederland. Eerder heb ik hier al opgeroepen om toch vooral naar Hoofddorp te komen om te gaan stemmen. Daar begint het namelijk, bij betrokkenheid van de clubs en de bestuurders.

En als we niet oppassen, en de clubs doen niet hun best om betrokken te zijn, dan eindigt het daar ook. Het letterlijke einde van honkbal (en softbal) in Nederland. Om dat te voorkomen, om te voorkomen dat de bond vergeet plannen te maken voor de toekomst van het honkbal in Nederland, en zich alleen maar richt op de nationale teams, roep ik hier nu ook op om tegen het Beleidsplan te stemmen.

Het zal mijn tijd nog wel duren, maar het zou leuk zijn als ook toekomstige generaties kunnen genieten van honkbal. En dan bedoel ik niet op televisie, maar gewoon op een veld ergens in de buurt.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES