Oranje-mannen onder de pannen

Amsterdam, 30 juli 2016 – Het bericht “Dashenko Ricardo vertrekt bij Curaçao Neptunus” zeven weken geleden op de Nederlandse Honkbalsite kwam voor velen als een donderslag bij heldere hemel.

Wat er precies aan de hand was en waarom de MVP van 2015 per direct zou stoppen en hals over kop zou vertrekken naar Curaçao is nog steeds niet duidelijk. Het lijkt vooral te gaan om een privé-aangelegenheid, of natuurlijk een hele, hele mooie last-minute aanbieding van de sponsor van Neptunus.

Het ziet er ook echt naar uit dat Ricardo op een vliegtuig is gestapt want op 17 juni verscheen er op zijn Facebook-profiel een foto van een horizon en water dat weinig op de Noordzee lijkt. Mijn gok is de oceaan bij Curaçao.

oceaan

Het bericht een paar weken later dat Ricardo alsnog toegevoegd was aan het roster van Oranje voor de Honkbal Week Haarlem was dan ook een nieuwe verrassing.

Ricardo kroop deze week ook weer gewoon achter de plaat bij Neptunus. Ik heb begrepen dat dat een voorwaarde was van de bond. Spelen in Oranje is spelen bij je club. Al zal de bond gezegd hebben spelen bij TKOTN is spelen bij je club. Goeie zaak!

Ricardo heeft z’n oceaan-profielfoto op Facebook inmiddels ingeruild voor een actiefoto waarop hij tegen Japan achter de plaat een bal vangt. Hij zal dit seizoen dus wel afmaken bij Neptunus én Oranje.

ricardohwh

Ook Garia heeft inmiddels weer een plekje bij een team in de Nederlandse Hoofdklasse weten te bemachtigen. Afgelopen donderdag verscheen zijn naam ineens op het nieuwe roster van Hoofddorp Pioniers. Hij zal vandaag wel spelen.

Mike Bolsenbroek keerde na de Honkbalweek dus terug naar Duitsland. Daar speelde en verloor hij afgelopen week voor Regensburg tegen Brno, in de ELB. De CEB blaft dus wel, maar bijt nog steeds niet.

Van de Oranje-mannen die de Honkbalweek wonnen blijft alleen Yurendell de Caster over, alleen hij zou nog clubloos zijn. Begin april circuleerde er al een mail onder de Hoofdklasse clubs waarin stond dat De Caster in 2016 in de Hoofdklasse wilde spelen, en nog een club zocht.

Het vermoeden bestond dat De Caster meer zou vragen dan de gebruikelijke twee tosti’s en een gevulde koek. Het feit dat hij nog nergens gespeeld heeft lijkt dat te bevestigen, maar… bij nader onderzoek blijkt De Caster al sinds half juni op het roster van Neptunus te staan.

Kwartet! Nou ja, drie van de vier kunnen we als het meezit dus gewoon in de Hoofdklasse zien dit weekend. Play-ball!