24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 14 september 2019 – Vandaag hebben de Oranje-mannen door het winnen van hun halve finale tegen Spanje niet alleen de finale van het EK bereikt, maar daarmee ook hun A-status voor de komende periode veiliggesteld.

Het hogere doel voor het Nederlands team dit jaar is het bereiken én het winnen van het OKT, maar het NOC*NSF heeft het bereiken van de EK-finale ook belangrijk gemaakt door daar de A-status van de spelers aan te verbinden.

Met de winst van 1-0 tegen Spanje vanmiddag is dat nu gelukt. Morgen kan er dus zonder extra druk aan de finale begonnen worden. Op het moment van het schrijven van dit stuk is nog niet duidelijk of de tegenstander de usual suspect Italië gaat worden, of toch Israël dat met een sterk team naar Bonn is afgereisd.

Omdat de Israëlische nationaliteit voorafgaand dit EK ruimhartig is verstrekt kan Israël beschikken over een hele grote groep Minor Leaguers die het Italië heel lastig maken.

Kalian Sams scoorde hier in de derde inning al bijna de 1-0 maar Daal is nét uit waardoor een dubbelspel een einde aan de inning maakte.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES